Creu Roja Xàbia oferix una alternativa d'oci per als xiquets en la platja de l'Arenal

06 jul 2011 L'activitat és els dimecres de matí i hi ha que inscriure's a la oficina que te la ONG junt al canal

L'Assemblea Local de Creu Roja Espanyola a Xàbia ha presentat este matí el programa d'oci i temps lliure juvenil que oferix en la platja de l'Arenal. Com ha explicat el responsable de Creu Roja Joventut, Santiago Castrillón, tots els dimecres al matí els xiquets de 6 a 12 anys tenen una alternativa per a passar el seu temps disfrutant de jocs que treballen la cooperació internacional, el respecte al medioambiente i altres valors amb què treballa Creu Roja com l'educació per a la salut o els hàbits saludables.
L'activitat és gratuïta. Per a participar és necessari inscriure's al lloc de socorro que té la ONG junt al Canal de La Fontana. En principi l'oferta es els dimecres de 10 a 11'30 hores per a evitar la franja més agressiva del sol i les places estan limitades a la disponibilitat de voluntaris, encara que si la demanda fora molt gran es podria ampliar a diversos torns. Des de Creu Roja Xàbia indiquen que tenen com a col·laboradores a dos monitores que parlen anglés, per la qual cosa l'idioma no serà un impediment per als turistes més xicotets que vullguen apuntar-se. També es tindrà una sensibilitat especial per a aquells xiquets pertanyents a col·lectius vulnerables i que no tenen alternatives d'oci.
Esta oferta s'emmarca dins del projecte “Cómo me mola” que desenrotlla Creu Roja Joventut durant tot l'any i està especialment pensada per als mesos de juliol i agost. Hui ha sigut el primer dia i els organitzadors s'han vist sorpresos per la gran demanda de pares interessats a inscriure els xiquets. S'ha tancat la quota amb 30 participants.
La presentació del projecte ha comptat amb el suport de la presidenta en funcions de l'Assemblea, Lola Ivars, tècnics de Creu Roja i les regidores de platges, Doris Courcelles i Joventut, Tere Bisquert.