La Junta de Seguretat avala el descens continuat dels delictes a Xàbia

06 jul 2011 La Guàrdia Civil oferix pautes per a millorar les mesures de seguretat als majors de 65 anys

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat este matí una Junta Local de Seguretat copresidida per l'alcalde, José Chulvi i la subdelegada del Govern a Alacant, Encarna Llinares. A esta reunió periòdica que servix per a coordinar les labors dels diferents cossos de seguretat i fer balanç dels resultats també han assistit comandaments de la Guàrdia Civil, del cos autonòmic de Policia i de la Policia Local, així com el regidor de Seguretat, Juan Ortolá.
Després de la Junta, la subdelegada ha oferit les xifres de criminalitat i destacat les “impressionants” dades en matèria de seguretat que han aconseguit les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. L'alcalde ha acollit esta constant millora en la seguretat ciutadana com un aval fonamental per a un municipi turístic com és Xàbia i ha volgut lloar els bons resultats que s'aconseguixen quan col·laboren estretament la Guàrdia Civil i la Policia Local.
Segons estes estadístiques, “la taxa de criminalitat s'ha reduït en un 39,3% entre 2003 i 2010 a Xàbia. Llinares ha detallat que els delictes que major descens han registrat en 2010 són aquells que atempten contra les persones, en un 25,68%, i contra el patrimoni, en un 18%, un dada que ha qualificat de “important en tant que són els que més alarma social desperten”. En este balanç s'ha parlat dels diferents plans de seguretat que es prioritzen en el municipi, com els dirigits a millorar la convivència en els col·legis, a atallar la violència de gènere o a evitar el tràfic i consum d'estupefaents tant en la contornada dels centres educatius com en les zones d'oci. També s'ha detallat el pla de seguretat per a majors de 65 anys, un sector social molt important en la població. En este sentit, s'ha indicat que la Guàrdia Civil ha realitzat dos xarrades a este col·lectiu més vulnerable a convertir-se en víctima d'un delicte per a indicar-los unes pautes que ajuden a millorar la seua seguretat. A petició de l'alcalde estes també es faran per als residents de les urbanitzacions.
La subdelegada ha indicat que la reducció de la taxa de criminalitat i el nombre de delictes per cada mil habitants, “significa que s'ha fet un esforç ingent en matèria de seguretat amb uns excel·lents resultats que donen, com a fruit, un municipi turístic altament segur”. Una tendència que es manté en el temps, ja que els resultats de la taxa de criminalitat de gener a maig han registrat un descens del 13,16%. “Estem parlant d'una situació constant, que es manté i que evoluciona sempre en termes positius, garantint la convivència i reduint la criminalitat cada any que passa”, ha afegit Llinares. La delegada provincial del Govern d'Espanya ha assegurat que des de 2003, el lloc de la Guàrdia Civil de Xàbia ha incrementat la seua plantilla en un 109,8%, passant dels 32 agents destinats a este posat als actuals 67.