120 participants opten a tindrer el balcó o racó amb més encant del centre Històric de Xàbia

08 jul 2011 El jurat fará una segona valoració en setembre per veurer el manteniment de les flors

El jurat de la segona edició del concurs “Balcons i Racons amb encant” que es desenvolupa en el Centre Històric de Xàbia ha visitat este matí les propostes dels 120 inscrits, una altíssima participació que supera la de l'any passat. Durant més de tres hores, els regidors de Comerç, Juan Luis Cardona, i Medi Ambient, Doris Courcelles, han acompanyat representants de l'associació de comerciants i veïns en la ruta per balcons, patis interiors i els aparadors de comerços que s'han sumat a este projecte que pretén premiar a tots els que contribuïxen a donar colorit i bellesa als carrers del nucli urbà durant el període estival, els mesos en què més visites rep.
Com ja van anunciar al convocar este certamen que seguix el lema “Xàbia Històrica, posa't guapa”, enguany es faran dos valoracions. A la de hui que ha analitzat l'originalitat i bellesa de les propostes li seguirà una altra en el mes de setembre que valorarà els esforços per mantindre els arreglaments florals durant tot l'estiu. El jurat farà una mitjana de les dos puntuacions per a triar els guanyadors. Fora de concurs, l'associació de comerciants vol agrair l'esforç que es fa en carrers com el Major o Santo Domingo i famílies com l'Espinosa (plaça de l'Església) per a embellir l'entorn, ha indicat el president dels empresaris, Sisco Vallés.
Participar en este concurs només requerix inscriure's gratuïtament i, a canvi, es rep un bo de 30 euros canviable per plantes, tests o accessoris en qualsevol dels vivers col·laboradors. Hi ha dos modalitats: una per a balcons i una altra per a “racons o espais singulars amb encant” (fatxades, finestres o patis) i tres premis per cada modalitat (300, 150 i 100 euros respectivament).