La regidoria de Turisme i el Centre Excursionista de Xàbia organitzen la travessia nocturna del Montgó

12 jul 2011 La regidoria de Turisme de Xàbia ha completat totes les places per a participar en la travessia nocturna

La regidoria de Turisme de Xàbia ha completat totes les places per a participar en la travessia nocturna pel parc Natural del Montgó que es desenvoluparà aquest dissabte coincidint amb la lluna plena. Els excursionistes que s'hagen inscrit podran deixar els seus automòbils en el camp de tir de Xàbia i des d'ací pujaran a un autobús llogat per l'Ajuntament que els durà a la zona de "Los Lagos", des d'on partirà la ruta. Aquesta, considerada de dificultat alta i solament indicada per a persones que estiguen en bona forma física, té una durada aproximada de set hores i pujarà al cim de la serra per a després baixar fins al camp de tir.

L'ascens s'iniciarà per la vessant oest del Montgó fins a arribar a l'antic poblat ibèric Punta de l'Àguila, des d'allí es continuarà per la lloma fins a arribar al cim, albirant poblacions com Gata de Gorgos, Pedreguer, Dénia o Vall de Laguar. El descens serà per la vessant Est des d'on es podrà albirar l'espectacular badia de Xàbia.

El regidor de Turisme, Antonio Miragall, ha explicat que s'ha de limitar la inscripció a unes 50 persones donada la complexitat de l'excursió i ha apuntat que la regidoria conta amb el suport de diversos voluntaris del Centre Excursionista de Xàbia, entitat que va iniciar l'organització d' aquesta excursió nocturna, com guies experimentats i disposats a ajudar als participants davant qualsevol eventualitat.

La ruta forma part d'un conjunt d'excursions guiades que ofereix el Departament de Turisme pels diferents espais naturals de Xàbia. La pròxima que es proposa dins del calendari de la regidoria de Turisme de Xàbia és una ruta de dificultat mitja per la zona de la Granadella. Serà el diumenge 24 de juliol i el punt de partida és la pròpia cala; es visitarà el castell i la zona de la Teuleria. Es recomana dur a més d'aigua, menjar i calçat adequat, la càmera de fotos i el vestit de bany.

Per a completar les excursions del mes de juliol, el departament de Turisme indica que el dijous 28, a partir de les 19 hores i amb la plaça de la Constitució com punt de partida, es pujarà a l'ermita de Santa Llúcia en una excursió de dificultat baixa. I el diumenge 31 l'eixida serà matinal, a partir de les 9 hores, des de la llotja del port fins al cap de San Antonio i els molins de vent. També és un recorregut de poca complexitat.