La Confraria de Pescadors de Xàbia celebra este dissabte la festa en honor a la Santíssima Mare de Déu del Carme

12 jul 2011 La processó marinera recorrerà la badia.

La Confraria de Pescadors de Xàbia celebra este dissabte la festa en honor a la Santíssima Mare de Déu del Carme amb la tradicional processó marinera que recorre la badia. Com ha explicat el Patró Major, Moisés Erades, per primera vegada en la història d'esta celebració que és repetix des de fa mes de tres dècades, la imatge de la patrona del mar pujarà a bord d'una embarcació d'art menor. Concretament serà el tresmall “Irene i Joaquín” el que tinga l'honor de portar a la Verge i a les autoritats municipals, com l'alcalde, José Chulvi, el regidor de Festes, Juan Ortolá, el president de la Confraria i els representants de l'església i les forces de seguretat.

El dia festiu dels mariners començarà a les huit del matí amb una despertà de dolçaina i traques que discorrerà per tot el barri de Duanes. A les 11'45 hores, la Confraria acudirà a la Casa del Pescador, on està la talla de la Mare de Déu del Carme durant tot l'any, per a traslladar-la a la parròquia del Loreto. Allí se celebrarà una missa cantada pel cor parroquial en honor a la patrona i presidida per les autoritats.
Ja a les 13 hores, si el temps ho permet, es portarà la imatge fins a l'escollera de Ponent, on tots els presents podran embarcar-se en les distintes naus que secunden la processó. A més de les 19 barques de pesca adscrites a la Confraria de Xàbia, també participen llanxes de Salvament Marítim, Policia, Guàrdia Civil, Creu Roja i nombroses embarcacions esportives. El recorregut els portarà cap a la zona del Montañar, on es complirà amb l'ofrena floral en memòria dels nàufrags desapareguts en la mar i els pescadors difunts. Els participants en les distintes barques poden aportar rams de flors.
La jornada es tancarà amb un menjar de germanor per a tota la família marinera en l'interior de la Llotja del Peix.