Xàbia, al capdavant de l'escena nacional de la música dance

20 may 2011 La vila acollirà els dies 29 i 30 de juliol el festival «Summaland», una cita amb els millors Dj de l'àmbit nacional i internacional

Xàbia es prepara per a acollir els dies 29 i 30 de juliol el festival «Summaland». Un festival internacional de música dance que ha escollit la Platja de l'Arenal com marc incomparable per a celebrar la seva tercera edició, després de l'èxit de les dues anteriors celebrades a Barcelona.

Els millors Dj de l'escena nacional i internacional es donaran cita en un esdeveniment multitudinari que atreu a públic arribat de totes parts, segons apunten des de l'organització. Els principals artistes del moment i productors de l'aclamat sello Asere, on els èxits es conten per desenes, i amb la prestigiosa i reconeguda mundialment Ministry of Sound de Londres, es reuniran en un festival que fusionarà un ampli ventall d'estils amb el més selecte de l'avantguarda del dance, l'electrònica i altres gèneres diversos.

Aquest esdeveniment musical segueix amb l'aposta de la regidoria de Joventut, dirigida per Carmen Pérez, “per oferir als joves el que més els agrada, a més de projectar a Xàbia fins als màxims nivells de notorietat”, ha destacat la regidora. Això sí, “la premissa principal per a acollir l'esdeveniment en la localitat ha estat que a l'Ajuntament no li suposi cap cost ja que és l'empresa organitzadora la qual corre amb tots les despeses”, ha ressaltat l'edil.

Per la seva banda, l'alcalde, Eduardo Monfort, ha assenyalat que aquest festival es tracta “d'una opció més dins de la gran i diversa oferta cultural de Xàbia, ciutat que s'ha convertit en tot un referent en el panorama musical amb esdeveniments tan consolidats com el Festival Xàbia Jazz o el curs internacional de Música a L’Estiu”, va matisar el primer edil.

És una alternativa complementària i pensada per a la gent jove que també contribuirà que el poble de Xàbia “es conega i adquirisca una gran repercussió no només a nivell nacional sinó també internacional”, ha assenyalat Monfort.

I és que, tal com ha indicat des de l'organització, aquest festival “es tracta d'un projecte de ciutat que busca un feedback, que repercutisca positivament en la localitat, sobretot, des del punt de vista econòmic”, ha apuntat Anna Cano.

Així s'espera que omplin el cartell figures de renom com el carismàtic Juan Magan i el mundialment conegut per les seves superproduccions Javi Mula, així com els italians Maurizio Gubellini , Takeshy Kurosaba, el nou sello Tecnove, encapçalat per l'electrònica depurada de Al Muñoz i moltes més sorpresa de la Ministry of Sound.

En les edicions anteriors es van congregar més de 50.000 persones, tot un èxit d'assistència que l'organització espera repetir.

El festival es desenvoluparà en un recinte especialment dissenyat i creat per a l'ocasió junt a la Platja de l'Arenal, concretament, en l'avinguda Tamarits.