El Xàbia Folk tanca la desena edició amb una massiva participació

16 may 2011 El festival d'aquest any ha estat dedicat a Pep Bas «Coeta»

El cèlebre Xàbia Folk baixa el seu teló amb la seva habitual qualitat musical, que l'ha convertit en referent de la música d'arrel tradicional, i amb una massiva participació. El festival, organitzat per l'Ajuntament amb la col·laboració de La Romàntica del Saladar, ha tornat a complir totes les expectatives en una edició amb un marcat caràcter especial. La seva desena edició ha estat dedicada a retre homenatge a la memòria d'un dels màxims exponents en la recuperació i foment de la música tradicional a Xàbia, i en l'organització del certamen des dels seus inicis, Pep Bas, «Coeta», mort fa un any.

L'acte central del festival va tenir lloc la nit del dissabte amb el concert homenatge a Pep. Una actuació que va congregar a unes 900 persones en la placeta del Convent i que es va d'haver de concloure molt abans del previst a causa de la pluja. Això sí, va destacar la gran implicació de totes les persones involucrades en aquest emotiu concert que pretenia ser un punt de trobada entre la seva banda, La Romàntica, i altres artistes i amics del músic, com Urbàlia Rurana, Maurizio Martinotti, Jordi Fàbregas, Paco Díez, Alba Gutiérrez, i la Colla de Dimonis de Massalfassar, que van posar la nota final del recital amb una “encesa” de focs artificials.

I el tancament del Xàbia Folk va arribar en el matí d'ahir de la mà de l'artista Alba Gutiérrez, qui va presentar la riquesa dels cants i les danses tradicionals de Cantàbria en una actuació prevista com és tradicional en l'Ermita de Santa Llúcia però que, a causa de la pluja, es va haver de realitzar en la Casa de Cultura, on es va donar cita un nombrós públic que va abarrotar el saló d'actes.