Constitueixen a Xàbia la primera associació de fotografia

16 may 2011 La Agrupació Fotogràfica Xàbia es va presentar el divendres en l'acte d'inauguració de la seua exposició col·lectiva «Impressions»

La passió per la fotografia ha dut a un grup d'amics a crear una associació a Xàbia. La Agrupació Fotogràfica Xàbia naix amb l'objectiu de compartir experiències i coneixements entorn d'una passió i afició comuna: la fotografia. La recién constituïda associació es va presentar el divendres amb la inauguració de la seua primera exposició col·lectiva sota el títol «Impressions». La mostra, instal·lada en la Casa del Cable, es va inaugurar en un acte presidit per l'alcalde, Eduardo Monfort, i la regidora de Cultura, Francesca Gil, que va reunir al voltant de 150 persones.

La Agrupació Fotogràfica, constituïda oficialment a l'abril, comença la seua marxa a l'octubre de l'any passat gràcies a la inquietud d'un grup de persones per promoure qualsevol activitat relacionada amb la fotografia i per l'interès d'omplir el buit existent en el municipi, al no contar fins a la data amb cap entitat que agrupara, no només a professionals, sinó també a afeccionats a la fotografia.

Així, ja es pot dir que Xàbia té la seua primera associació fotogràfica local, creada amb l'afany d'aglutinar als amants d'aquest art “en un grup estable, obert, heterogeni i multicultural, on poder fomentar la fotografia en tota classe d'àmbits i condicions socials, tant a Xàbia com en localitats veïnes”. Així ho explica el col·lectiu, presidit en l'actualitat per José Climent, en la recién estrenada pàgina web www.afxabia.com, on els interessats poden contactar amb l'associació que es reuneix habitualment els dilluns de 20 a 22 hores en el Centre Social de Xàbia.

L'exposició, que es podrà visitar fins al 12 de juny, es compon d'unes 50 fotografies preses per alguns dels membres de l'agrupació: Iván Almazán, Ángela Sicília, Cosme Moncho, Toni Sanchís, Max Glez, Vicente de Miguel, Paco Catalá, José El Gallo, José R. Hernández Melero, Pepe Sart i José Climent.