La reurbanització dels carrers adjacents a Sant Vicent serà escomesa per empreses locals

13 may 2011 Amb aquesta actuació, valorada en 785.000 euros, el consistori amplia la remodelació i modernització d'una bona part del nucli urbà

L'Ajuntament de Xàbia ha tret a licitació les obres de reurbanització de les vies adjacents a Sant Vicent. Uns treballs que seran executats per empreses locals, segons ha confirmat l'alcalde, Eduardo Monfort, “continuant amb la dinàmica activa duta per l'equip de govern de donar treball directe als professionals de la localitat”, ha destacat Monfort.

En aquests moments, el departament de Contractació ha iniciat el procediment de consulta amb empreses de la localitat perquè presenten les seves respectives ofertes. Una vegada s'examinen totes les propostes, les obres s'adjudicaran a les proposicions més avantatjoses des del punt de vista econòmic de les arques municipals. És a dir, es valorarà el preu més baix oferit per les aspirants.

L'objecte del projecte, que suposarà una inversió municipal de 758.000 euros aproximadament, és la reurbanització dels carrers de JesúsNatzaré, Verge de la Soletat, Verge dels Desemparats, Mare de Déu d’Agost, San Cristòfol i la prolongació que faltava per reurbanitzar del carrer Sant Joaquim. Amb aquesta intervenció el consistori amplia la remodelació d'altra bona part del nucli urbà, concretament de l'entramat entre la placeta del Convent i la carrer Sant Vicent, on en l'actualitat l'ajuntament segueix avançant amb els treballs per a canalitzar i cobrir el barranc del Freginal.

L'actuació consistirà en la renovació de les xarxes de sanejament i aigua potable, el soterrament de les línies de telefonia i enllumenat públic, i la instal·lació de la xarxa de pluvials. Uns treballs que “suposaran una gran millora de les instal·lacions i de la imatge urbana de la zona”, ha remarcat Monfort.

Totes els carrers seran de plataforma única adaptant-se a l'amplitud del carrer, excepte el tram de Sant Joaquim, -el qual connecta amb l'avinguda d'Ondara- , on es crearan dues voreres a cada costat del carril de circulació.

Més informació en l'apartat de Projectes de Ciutat.