Nou acord per a incentivar l'activitat comercial del Centre Històric

12 may 2011 -

L'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, ha signat aquesta setmana un nou acord amb el president de l'Associació de Comerciants del Centre Històric, Sisco Vallés. Es tracta d'una addenda al conveni de col·laboració que l'Ajuntament manté per tercer any consecutiu amb el col·lectiu comercial per a la revitalització social i econòmica del Centrt Històric.

Aquest document afegix al conveni una nova mesura que consisteix en el compromís del consistori d'oferir a l'empresariat una tarifa més econòmica per a les estades eventuals en els estacionaments de la Plaça de la Constitució i del Portal del Clot per adquirir hores d'aparcament i distribuir-les entre els seus clients. D'aquesta manera, el que es pretén és “oferir majors facilitats als comerços per a la dinamització de l'activitat comercial, així com promocionar i potenciar l'ús dels aparcaments públics”, segons ha informat l'alcalde, Eduardo Monfort.

Aquesta, més la rebaixa a gairebé la meitat en els preus per utilitzar els aparcaments subterranis, són “conseqüència directa del fet que les instal·lacions són ja de titularitat municipal, és a dir, del poble de Xàbia, i és l'Ajuntament qui establix la política de preus”, ha recordat el primer edil.

Per la seva banda, la regidora de Foment Econòmic, Filo Giner, ha assenyalat que aquest acord “és un pas més de la col·laboració i el treball conjunt de l'associació i l'ajuntament per intentar impulsar l'activitat econòmica i la revitalització del Centre Històric”.

Aquesta nova acció “va en la línia de recolçar al teixit empresarial per a augmentar en competitivitat, donant un nou impuls al comerç, una mica que beneficiarà tant als comerciants com als veïns”, ha remarcat Giner.

Així, l'associació podrà adquirir a un preu inferior, (el 50% menys), a l'establert en l'ordenança reguladora dels preus públics per la prestació del servei d'aparcament en els pàrquings de la Plaça de la Constitució i del Portal del Clot. En aquest sentit, podran comprar els tiquets, que equivalen cadascun d'ells a mitjan hora d'estada, a un preu de 0,30 cèntims l'hora (0,005 cèntims/minut) enfront de la tarifa rebaixada de 0,60 euros (0,01 cèntims/minut) per hora en el sistema de rotació. (Abans, quan eren privats, costava 1,20 euros l'hora).

Els comerços seran els encarregats de distribuir els tiquets de forma gratuïta entre els seus clients segons la compra i el criteri de cada establiment. Per estada, seran acumulables un màxim de cinc d'aquests tiquets, el que equival a dues hores i mitja.