La Quintà 2011 «Contra la crisi, festa i vici» es presenta en societat

10 may 2011 Uns 80 joves viuen la gal·la que serveix de preàmbul a les festes de Fogueres

La Quintà 2011 «Contra la crisi, festa i vici» va viure la nit del divendres el tradicional sopar de gal·la que precedeix a les festes de Fogueres de Sant Joan. La vetllada, celebrada en els Salons Carrasco, va servir per a presentar en societat als 80 joves que, en poques setmanes, es convertiran en els principals protagonistes dels festejos organitzats per la Comissió de Fogueres i l'Ajuntament de Xàbia.

Els quintos, abillats amb els seus millors gal·les, van desfilar davant les seves familiars i altres convidats en un acte que va convocar a al voltant de 500 persones. Després de l'elecció de les reines, aquest sopar és el primer esdeveniment formal i de posada de llarg que marca el preàmbul de les festes.

La vetllada, conduïda per Ana Belén Tachó Polvoreda i Pablo Albi Vallés, va començar requerint la presència dels presidents, reina i dames de les festes del 2010 per a acomiadar-los amb l'arribada de qui prenen el seu relleu, començant pels presidents de la Quintà 2011, Inma Torres Bisquert i Raúl Albi Vallés. Davant l'atenta mirada dels assistents, van anar desfilant una a una cadascuna de les integrants de la cort d'honor, acompanyades pels festers. Després va arribar el torn de les dues dames, Natalia Vives Ronda i Elia Santacreu Sapena, que van precedir l'arribada de la reina de Fogueres 2011, Ana Bolufer Bisquert.

Després de la intervenció dels presidents de la Quintà «Contra la crisi, festa i vici», van tancar la part oficial de la nit els discursos de la presidenta de la Comissió festera, Tere Bisquert, el regidor de Festes, Vicent Chorro, i l'alcalde, Eduardo Monfort.