Xàbia signa nous convenis amb Creu Roja per a col·laborar en l'atenció social i sanitària

20 abr 2011 L'acord garantix el transport sanitari gratuït i la continuïtat de programes socials dirigits a segments de la població en situació de vulnerabilitat

L'Ajuntament de Xàbia ha rubricat aquest matí dos nous convenis de col·laboració amb l'assemblea local de Creu Roja per a seguir amb la important tasca social i sanitària que desenvolupa en la localitat. Els acords, de caràcter anual, han estat signats per l'alcalde, Eduardo Monfort, i la presidenta de la institució a Xàbia, Toñi Sebastiá.

Ambdós convenis, que suposen una aportació municipal de 247.500 euros, “formen part del marc de col·laboració entre l'ajuntament i l'entitat local per a donar continuïtat a projectes en l'àrea de salut i socors, i en el de la intervenció social”, ha explicat l'alcalde. L'objectiu és “garantir el desenvolupament de determinats serveis dirigits a tota la població, amb la finalitat de millorar les condicions de vida dels ciutadans i de les persones en situació de vulnerabilitat”, ha destacat Monfort.

Des de fa temps, l'ONG té un paper molt actiu en la societat xabienca, tant en l'assistència sanitària, com en la intervenció social amb accions dirigides a les persones majors, al col·lectiu d'immigrants i als joves del municipi.

Amb aquest nou acord, es garanteix el servei gratuït de transport sanitari d'urgència durant les 24 hores del dia i la intervenció en cas d'emergències o catàstrofes en el municipi. També s'inclou la participació de l'entitat en els serveis preventius en els quals l'Ajuntament requereixi la cobertura sanitària, amb una ambulància i la seva corresponent dotació.

Quant a l'àrea d'intervenció social, segons ha explicat Toñi Sebastiá, queden contemplats programes com el de teleasistència i servei d'ajuda a domicili complementària dirigits als majors, i les iniciatives que porta a terme Creu Roja per a promoure hàbits i estils de vida saludables entris els joves de la vila. Pel que fa a l'atenció d'immigrants desenvolupa una important labor d'informació i assessorament, tallers o classes de castellà i valencià, entre moltes altres funcions.

Creu Roja aglutina a Xàbia a 92 voluntaris per a l'acompliment d'uns 70 projectes d'atenció pública. Sebastiá, per a qui aquests dos són els últims convenis que signa com presidenta de l'Assemblea Local, ha dit sentir-se “molt agraïda i orgullosa” d'haver treballat durant els últims cinc anys junt a l'alcalde, Eduardo Monfort, i la regidora de Sanitat, Pepa Chorro.