L'alcalde constata el bon estat de les obres de canalització del Barranquet del Freginal

20 abr 2011 Amb esta obra, l'Ajuntament soluciona la situació del barranc a més d'escometre una important millora en la zona

L'alcalde, Eduardo Monfort, ha confirmat aquest matí el bon ritme de les obres de canalització del Barranquet del Freginal que està executant l'Ajuntament de Xàbia. Els treballs segueixen avançant i ja han arribat a l'antiga llera del barranc.

El projecte, “després d'anys de reivindicacions, comença a ser una realitat”, ha destacat el primer edil, qui ha explicat que amb aquesta actuació l'Ajuntament “dóna una solució definitiva a la situació del barranc millorant al seu torn les infraestructures de la zona”, ha assenyalat el cap de l'executiu local.

L'actuació, pressupostada en 1.335.000 euros, consisteix en la canalització i cobriment del barranc més la reurbanització de la zona escometent una “important millora quant a les instal·lacions, la seguretat i la imatge urbana que oferirà en pocs mesos el barranc del Freginal”, ha destacat Monfort.

A pesar de la gran complexitat de l'obra, els operaris han completat una bona part de la canalització de l'extrem sud del barranc que connecta amb la desembocadura del riu Gorgos, on s'han col·locat grans tubs soterrats que arriben a els dos metres i mig de diàmetre en aquest tram que discorre junt al trinquet municipal.

En la carrer Sant Vicent, els treballs avancen a molt bon ritme i han arribat a el tram final que connectarà amb el vial de Doctor Borrull, on ja es va deixar tot preparat quan es va escometre la reurbanització de les rondes perimetrals. El cobriment continuarà per tota la llera pels voltants del col·legi públic Vicente Tena fins a arribar a l'avinguda de Palmela, on els treballs no afectaran al trànsit rodat ja que s'escometran per baix del vial.