La Policia Local de Xàbia educa als joves en la prevenció de la contaminació acústica

19 abr 2011 -

Els alumnes de tercer de l'ESO de l'IES Número 1 de Xàbia han participat aquest matí en una jornada informativa sobre contaminació acústica ambiental, oferida per la Policia Local. Aquesta iniciativa forma part de la labor educativa, pedagògica i preventiva que porta a terme el departament de Seguretat Ciutadana en el municipi i que, en aquest cas en concret, ha prestat la seva col·laboració dins del projecte de vida saludable que està desenvolupant el departament de Música de l'institut.

Els agents Jeannine Cantó i Ignacio Muñoz han explicat de forma molt didàctica i pràctica la normativa que regula la protecció contra la contaminació acústica, fent especial èmfasi en el control del soroll en els ciclomotors, tenint en compte que molts dels joves són usuaris d'aquest tipus de vehicles. Els agents han incidit en la importància de respectar els nivells de soroll permesos ja que un excés en l'exposició de so pot tenir efectes nocius per a la salut.

Després de la part teòrica, els policies han fet una demostració d'un mesurament de soroll amb un sonòmetre, fent la prova en diversos supòsits, inclosa el mesurament directe en un ciclomotor d'un dels joves. Aquesta pràctica ha servit d'exemple per a donar a conèixer quin límit màxim de decibels és el permès i el protocol que se segueix per part de la Policia Local.

Aquesta acció formativa “prova una vegada més la proximitat dels cossos de Seguretat i la implicació dels agents de Xàbia en els programes educatius, pedagògics i preventius”, el que demostra que la Policia Local “no ha de ser vist com un cos coercitiu sinó com un servei que està per a ajudar al ciutadà”, ha destacat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Carlos Generoso.