Creu Roja vigilarà la platja de l'Arenal des de demà

15 abr 2011 Els usuaris ja poden gaudir de les noves infraestructures lúdic-esportives instal·lades en aquesta platja

La Creu Roja de Xàbia ja té preparat el dispositiu de vigilància que aquesta Setmana Santa desplegarà en la platja de l'Arenal. Una mesura preventiva que té per objecte vetllar per la seguretat dels usuaris i possibles banyistes en una de les platges més concorregudes durant aquests dies i que estrena noves infraestructures lúdic-esportives, segons ha explicat el regidor de Platges, Juan Ortolá.

A la millora dels llocs de socors, renovats l'any passat amb casites de fusta com la instal·lada en l'Arenal, se li suma altres millores com la incorporació de les noves àrees turístic esportives que ja poden ser gaudides per veïns i turistes. Aquesta actuació, que “ha permès ampliar l'oferta lúdica i esportiva de la platja, forma part del pla de l'Ajuntament per millorar les infraestructures de cara que les platges de Xàbia presenten un bon estat i imatge, així com oferir el millor servei als usuaris”, ha destacat Ortolá.

Pel que fa al servei de vigilància, des d'aquest cap de setmana i fins al 3 de maig, un equip integrat per quatre socorristes (un coordinador, un responsable de lloc, socorrista aquàtic i un patró d'embarcació) es dedicarà a protegir la seguretat dels banyistes, a més d'atendre les necessitats sanitàries que puguen sorgir, segons ha explicat la presidenta de l'assemblea local de Creu Roja, Toñi Sebastiá.El dispositiu de vigilància, que tindrà un horari de 11 a 19 hores, “comptarà amb el reforç dels voluntaris de Creu Roja, que s'encarregaran del servei durant dos dels dies que dura la campanya”, ha indicat la responsable local de Creu Roja.

A més de l'habitual lloc de socors, haurà una embarcació semirrígida que reforçarà la vigilància des de l'aigua i una ambulància preparada en la seu de l'assemblea perquè en el cas de qualsevol incidència acudir de forma immediata, – en tan sols tres minuts - .