Monjove acull fins a finals de maig el Mercat de l'Estudiant

14 abr 2011 L'objectiu és facilitar els mitjans perquè, de forma interactiva, conèixer totes les alternatives d'estudis i formació que hi ha en l'actualitat

La seu de Monjove de Xàbia acull fins a finals de maig la novena edició del Mercat de l'Estudiant. Una iniciativa organitzada per la regidoria de Joventut i l'Agència de Desenvolupament Local de Creama Xàbia en col·laboració amb els centres d'ensenyament secundari del municipi per a informar i orientar als joves sobre les alternatives formatives que existeixen. Aquest matí, s'ha presentat amb la presència de les regidores, els tècnics dels departaments i els directors dels centres educatius.

Conscient dels dubtes que poden tenir els joves en el moment que deuen triar ja un camí que, molt possiblement, condicionarà el seu futur professional, l'Ajuntament de Xàbia tracta amb aquest projecte “d'oferir-los les eines i la màxima informació per a facilitar-los la presa de decisió”, ha assenyalat la regidora delegada del Creama, Filo Giner.

La idea és que siga “més interactiu posant a la seva disposició els mitjans necessaris perquè sàpiguen com buscar les opcions d'estudis i formació que més s'adapten a les seves necessitats i preferències”, ha destacat la regidora de Joventut, Carmen Pérez. Per això, a més dels habituals panells informatius, haurà quatre monitors que s'encarregaran d'assessorar als joves en la seva recerca activa per Internet, ha explicat l'edil.

Per aquesta mostra formativa, que se celebra fins al 31 de maig, passaran en grups els estudiants dels centres d'ensenyament secundari de Xàbia i per les vespradaes, de 19.30 a 20.30 hores, estarà oberta per a la població en general. No obstant això, aquest servei gratuït que oferix l'ajuntament està obert durant tot l'any.

L'objectiu, segons han explicat els tècnics, és “reforçar la tasca d'orientació que de forma constant es fa en els instituts i que la gent que ja no està vinculada al sistema educatiu sàpiga que hi ha recursos a la seva disposició”.