Xàbia “alliberarà” llibres per a fomentar la lectura

12 abr 2011 La Biblioteca s'adhereix al fenomen mundial del «Book Crossing» en el marc dels actes organitzats per a celebrar els seus 25 anys

Compartir la lectura. Amb aquest objectiu, la Biblioteca Pública Municipal de Xàbia se suma al moviment mundial del «Book Crossing». Un fenomen que cada dia guanya més adeptes per tot el món i que consisteix en la pràctica "d'alliberar" o deixar llibres en llocs públics perquè els arrepleguen altres lectors, que després faran el mateix.

Aquesta iniciativa, nova en el municipi, s'emmarca en els actes organitzats per a commemorar el 25 aniversari de la Biblioteca, segons ha explicat la seva directora, Catalina Cardona. La finalitat és fomentar la lectura i en aquest sentit, el que s'intenta és “obrir aquest espai de convivència que és la biblioteca traent els llibres al carrer”, ha explicat la regidora de Cultura, Francesca Gil.

Per a això, la Biblioteca alliberarà 500 llibres durant l'última setmana d'abril per a iniciar aquest moviment, al que es pot sumar qualsevol persona que vulga compartir les seves lectures. A més, tal com ha indicat l'edil, és “una manera de reciclar els llibres que ja s'han llegit i que poden ser gaudits per altres persones”. En aquest sentit, Gil anima a la població perquè “no hi ha cap condició, la idea és intercanviar el gust pels llibres i la lectura”. I és que, compartir un llibre permet compartir amb altres lectors impressions sobre l'obra i saber quantes persones i en quines ciutats o països han gaudit de la mateixa.

Els voluntaris del «Book Crossing» alliberaran exemplars en fins a cinc idiomes (valencià, castellà, francès, anglès, alemany i holandès) deixant-los damunt de bancs, fonts o qualsevol espai públic per a fer que passen de mà en mà. Una mica que contribuirà a fomentar al seu torn “la interculturalitat i el multilingüísme característic del nostre poble”, ha afegit la responsable de Cultura.

Encara que aquesta iniciativa tindrà el seu punt de partida en el Centre Històric de Xàbia, contant per a això amb la col·laboració de la regidoria de Foment Econòmic i l'associació de comerciants de Xàbia Històrica, la idea és que es vaja estenent-se, segons ha comentat la regidora de Foment Econòmic, Filo Giner. L'edil ha qualificat aquesta campanya "d'original i curiosa” que aconseguirà captar l'atenció de moltes persones. En la mateixa línia, el president de l'associació comercial, Sisco Vallés, s'ha mostrat encantat amb aquesta iniciativa titllant-la de “molt positiva”.