Xàbia atallarà per ordre ministerial l'ocupació il·legal de passejos i platges

11 abr 2011 L'objectiu és evitar la ocupació ilegítima i garantir per damunt de tot, l'interés general i la conservació de les banderes blaves per a les platges del municipi turístic

L'Ajuntament de Xàbia vetllarà perquè es complisca la legalitat quant a l'ocupació de la zona de domini públic. El consistori ha rebut la comunicació formal per la qual el Servei Provincial de Costes sol·licita la col·laboració de l'administració local perquè procedisca a la retirada de les instal·lacions que estan ocupant de forma il·legal les zones de domini públic marítim terrestre.

Per donar compliment a la petició formulada pel departament de Costes, l'ajuntament ha notificat a cadascun dels establiments hostelers que tenen oberts expedients sancionadors per a informar-los d'aquesta resolució ministerial. L'escrit adverteix que en cas de no haver complit a dia d'avui, 11 d'abril, la resolució, l'ajuntament procedirà a executar de forma subsidiària a l'alçament de les instal·lacions infractores.

Els expedients sancionadors incoats per part del Ministeri, en els quals s'ha ordenat la retirada immediata dels elements fora de les zones de domini públic marítim terrestre i zona de servitud de trànsit, es concentren en el passeig de l'Arenal i en l'Avinguda Marina Espanyola.

L'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, s'ha mostrat contundent a l'afirmar que l'Ajuntament “vetllarà perquè es complisca a tots els efectes la legalitat impedint qualsevol ús que de forma il·legítima es faça del domini públic”. No en va, l'Ajuntament ha expressat en més d'una ocasió “la seva preocupació per solucionar l'ocupació dels passejos marítims on la competència és exclusivament de Costes, per tractar-se de zones de domini públic marítim terrestre”, ha destacat Monfort.

I aquesta preocupació es fa encara major quan a causa d'una “ocupació excessiva dels passejos marítims” poguera estar en risc la concessió de les banderes blaves que Xàbia manté des de fa anys per a les seves platges de l'Arenal, la Granadella i la Grava, després de l'advertiment de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, Adeac. Per aquesta raó, “en mires de l'interès general i per la importància que té per a un municipi turístic com és Xàbia la preservació d'aquest distintiu de qualitat per a les seves platges, es fa encara més important l'esforç de l'Administració per controlar l'ocupació del domini públic”, ha ressaltat Monfort.

De fet, tal com explica el cap de l'executiu local, s'ha demanat a l'organisme estatal perquè procedira a actuar de forma “immediata i urgent posant-nos a la seva disposició per a executar els actes administratius que, en exercici de les seves competències, dictaren” i en aquest sentit, l'alcalde reitera el seu total compromís i col·laboració amb el Ministeri per a continuar comprovant i informant de les irregularitats detectades en el domini públic.