Els músics de Xàbia obtenen molt bona puntuació en la Final A3 del Concurs d'Interpretació

11 abr 2011 La pianista Henriette Merle queda en primera posició, i la pianista Marina Ballester i el guitarrista Pere Tent, en segona i tercera posició en cadascuna de les seues respectives categories

El Conservatori de Música de Xàbia va acollir el divendres la Final A3 del Concurs d'Interpretació entre els finalistes dels conservatoris de Xàbia, Dénia i Altea. La pianista xabiera Henriette Merle Bolufer ha estat la primera classificada en la categoria B i els altres dos músics que representaven al centre de la localitat, la pianista Marina Ballester Ripoll, de la categoria C, i el guitarrista Pere Tent Cholbi, de la categoria A, van obtenir molt bona puntuació quedant en el segon i tercer lloc, respectivament. L'acte de lliurament de premis va estar presidit per la regidora de Cultura, Francesca Gil, i els directors i representants de les Ampes de cadascun dels centres organitzadors.

Juntament amb Henriette Merle van obtenir el primer premi la violinista dianense Amanda Monfort Oliver, en la categoria A, i el guitarrista de Dénia, Hugo Moltó Medina, en la categoria C . Els premiats van ser guardonats amb un diploma, un llenç de la pintora Toñi Soler i un premi patrocinat per les Associacions de Pares i Mares dels tres conservatoris.

Finalitzat l'acte, que també va comptar amb l'actuació de diversos grups de cambra del conservatori de Xàbia, la regidora de Cultura va destacar l'elevat nivell dels participants animant-los a seguir avançant “en aquest projecte comú que serveix de motivació i per a aprofundir en la formació musical”, va subratllar Gil. L'edil felicita i agraïx a la direcció dels centres, Ampes, professors i alumnes pel seu esforç i dedicació.

La Final A3 del Concurs d'Interpretació, celebrada a Xàbia en la segona edició del certamen, és el resultat de les dues fases prèvies realitzades en cadascun dels centres per a seleccionar als músics d'ensenyaments superiors musicals que han disputat la final. De Xàbia, han participat un total de 30 alumnes de diferents modalitats instrumentals.