Xàbia edita un llibre per a contagiar dels seus encants més enllà de les seves fronteres

08 abr 2011 La publicació recull l'essència del municipi i convida a disfrutar de Xàbia tot l'any

Xàbia, com una experiència per a gaudir-la durant tot l'any. Així és com queda reflectida en la nova publicació editada amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de Xàbia. Es tracta d'un llibre-guia que convida lletra a lletra i de forma gràfica a descobrir cada racó, i els múltiples atractius i tot el que oferix el municipi turístic. Aquest matí s'ha presentat en la Casa Consistorial amb la presència del regidor de Turisme, Juan Moragues, i els artífexs de l'obra, Julia Llop, José Font i Juan Antonio Oliver.

El llibre, segons ha assenyalat el responsable de Turisme, és el resultat d'un projecte “il·lusionant en el qual es dóna a conèixer l'essència de Xàbia breument però de manera intensa”, ha destacat Moragues. Tot el que es pot gaudir en aquesta ciutat queda recollit en aquest compendi que tenia com una de les principals condicions per part del departament municipal que “el treball havia de ser fet per gent del poble”, ha subratllat el regidor. El llibre ha estat editat per Impremta Botella i amb la col·laboració de veïns de Xàbia i empreses locals.

La idea sorgeix, segons explicava Julia Llop, al “caure enamorada de Xàbia després de visitar el municipi en les passades festes de Sant Joan”. La filosofia del projecte, segons indicava la coautora, ha estat “fer un llibre-guia de Xàbia però per a fora de les seves fronteres”. Editat en anglès i castellà, es divideix en diverses seccions centrades a destacar els encants del Centre Històric, Duanes de la Mar i l'Arenal amb la seva gastronomia, les platges, els miradors turístics així com les tradicions i festes, l'arquitectura, l'art, la història i un apartat dedicat a “com ha evolucionat el turisme fins a convertir a Xàbia en un referent turístic”.

Per la seva banda, l'artífex de les fotografies, Juan Antonio Oliver, ha relatat que aquest projecte ha constituït per a ell “una gran oportunitat i una experiència molt enriquidora al poder transmetre les sensacions dels paratges del meu poble a través de la fotografia”.

Mentre, José Font, coautor del llibre, ha assenyalat que aquesta publicació serviria d'homenatge a Ramón Llidó, escriptor local autor de l'obra “Xàbia, paraíso escondido” , una de les primeres guies publicades de Xàbia. En certa manera, segons ha assenyalat Font, aquesta publicació presentada avui seguiria la línia iniciada per aquesta figura amb l'ànim de contagiar a cada vegada més gent de la idea de que “Xàbia és meravellosa”, ha remarcat.

 

El llibre es podrà adquirir en llibreries i a través de la pàgina web www.javeaconestilo.com