L'Audiència Provincial falla que la senda de la Caleta és pública

07 abr 2011 La sentència reconeix que el camí estaba inscriturat en el inventari de bens municipals

L'Audiència Provincial d'Alacant admet com pública la senda de la Cala Blanca. L'Audiència ha resolt a favor de l'Ajuntament de Xàbia que reclamava la titularitat pública i per tant, el lliure accés per la sendera que uneix les dues caletes.

Segons ha explicat l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, la fallada de l'Audiència, sobre el qual cap recurs de cassació, estima el recurs d'apel·lació interposat pel consistori contra una sentència del jutjat de Primera Instància de Dénia i reconeix la doble inmatriculació que havia de la superfície, per on discorre el camí, a favor del municipi. Es recolza en que el terreny estava inscrit amb anterioritat en l'Inventari de Béns Municipals a la data que assenyalaven els propietaris de la parcel·la que, sostenint que la sendera estava dintre de la seva propietat, havien mantés el seu accés tancat.

No obstant això, després de passar per diversos tribunals, ara és l'Audiència qui desestima les pretensions dels particulars i reconeix el caràcter públic del camí. En aquest sentit, establix que la parcel·la privada en sòl urbà arriba fins al clos de la seva propietat, i que la senda i el terreny catalogat en el PGOU del 90 com sòl no urbanitzable ecològic paisatgístic és “propietat del poble de Xàbia”, ha assenyalat Monfort.

El primer edil, encara que amb cautela i prudència ja que no és ferma la sentència, ha manifestat la seva satisfacció perquè “ha prevalgut l'interès general i en aquesta línia va a continuar treballant l'Ajuntament per a defensar els interessos de Xàbia”, ha subratllat Monfort.