El Gabinet Psicopedagògic imparteix tallers per a millorar les habilitats socials i personals

06 abr 2011 Aquesta acció formativa ha tingut molt bona acceptació entre la població


 

 

El Gabinet Psicopedagògic Municipal de Xàbia ha iniciat els tallers dirigits a aturats i persones amb temps lliure que desitgin aprendre estratègies encaminades a millorar les habilitats socials i personals per a la seva aplicació en la vida quotidiana. Una iniciativa formativa i participativa que, segons ha assenyalat la regidora d'Educació, Fil Giner, “ha tingut molt bona acollida entre la població”, ja que s'ha hagut de desdoblegar el nombre de sessions per a poder acollir als 50 interessats.

 

Aquesta nova acció neix, com ha recordat l'edil, “amb l'objectiu de donar suport, sobretot, a les persones que estan en l'atur, col·lectiu que està passant dolents moments a causa de la crisi”. Temps “en els quals es fa encara més important que els ciutadans sàpiguen que tenen a la seva disposició recursos gratuïts per a *sobrellevar els problemes”, ha destacat Giner. Una labor que complementa l'assessorament laboral personalitzat que es realitza des de l'Agència de Desenvolupament Local del *Creama i l'atenció del departament de Serveis Socials.

Durant els tallers, les psicòlogues *Carmina Esquerre i Marina Pardo abordaran de manera pràctica i en grups de treball aspectes com el maneig de l'estrès, el pensament positiu i la *asertividad, i les habilitats socials de comunicació i planificació. Tècniques que pretenen reforçar l'autoestima, la intel·ligència emocional i altres qualitats importants tant en el plànol personal com en el professional, segons ha explicat l'edil.

Les sessions, que han començat aquesta setmana, continuaran els dies 12, 13, 19 i 20 d'abril en el Centre Social.