Xàbia, campiona d'escacs en els Mini Jocs

04 abr 2011 Dels 36 xiquets participants, 23 eren de Xàbia

El món dels escacs de Xàbia estan d'enhorabona ja que ha assolint aconseguir les medalles d'or, plata i bronze en els Mini Jocs de la Marina Alta que s'ha disputat aquest cap de setmana en Dénia. La participació total per a aquest esdeveniment era de 34 xiquets de tota la Marina Alta i dels quals 23 eren de la població de Xàbia. Una important participació que, segons ha destacat el regidor d'Esports, José Francisco Erades, "posaria de manifest la importància i el fruit que està donant el projecte d'implantació dels escacs en els centres educatius de Xàbia que ha implicat a vora de 800 xiquets de la localitat".

El torneig s'ha disputat entre els nascuts entre els anys 1997 i el 2000 a sistema suís, cada jugador ha disputat set partides amb un temps límit de 15 minuts cadascuna, s'han aplicat les regles internacionals per a aquest tipus de tornejos.

El torneig s'ha desenvolupat sense cap problema i en un ambient molt agradable on els jugadors han gaudit d'una experiència que per a molts d'ells era nova però que s'han adaptat sense problemes a les regles de joc, també els pares dels participants s'han pogut acostar a veure les evolucions de les partides, en alguna d'elles s'han apreciat bones combinacions, paranys, apuros de temps, nerviosisme, indecisions a executar algun pla,… coses normals en qualsevol competició i de les quals surten reforçats i amb més experiència.

La lluita per les medalles a priori era entre Xàbia i Denia, ambdues poblacions amb major nombre de participants en aquest esport, aquestes dues localitats aglutinen la majoria de jugadors forts de la Marina Alta.

El dissabte va començar la competició i en les primeres partides se seguia el guió previst, els jugadors de Denia i Xàbia dominaven amb autoritat. En la primera partida del diumenge, s'han enfrontat dos dels favorits al triomf final i d'aquest duel ha sortit victoriós el jugador de Xàbia Jesús López, el qual ha derrotat al de Dénia, Víctor Cardona. A partir d'aquesta ronda les coses han estat molt favorables als *Xàbienses on al final han aconseguit la victòria desitjada.

Els tres primers classificats són:

1º JESUS LÓPEZ JURADO 6.5 punts

2º HÉCTOR CRUAÑES ANDRÉS 6 punts

3º ANDRÉS HERBAS RODRIGO 5.5 punts.

Enhorabona a tots els participants !

Informació facil·litada per el Club d'Escacs Xàbia