Xàbia reuneix a prop de 300 persones en la primera trobada de boixets

04 abr 2011 Dant l'éxit d'esta primera cita, l'organització ja pensa en celebrar una nova trobada

Al voltant de 300 persones es van donar cita ahir a Xàbia per a participar en la primera Trobada de Boixets. La trobada, organitzada per les Mestresses i la Asociación de Bolilleras de Xàbia amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, va reunir a especialistes del boixet de diversos municipis de la Comunitat Valenciana.

El centre neuràlgic de la festa va ser la placeta del Convent, on artesanes i algun que altre artesà van passar una jornada molt agradable confeccionant boixets i altres modalitats del filat, com el tul i la malla. Durant la seva estada i a la vista dels assistents, van exhibir els seus dots en la confecció de, en la majoria dels casos, verdaderes obres d'art de la punta.

La trobada va començar a les 10 hores amb un acte de benvinguda amenitzat per la Colla dels Xirimitab’s per a posar-se després a treballar en les labors. A mitjan matí, les participants van rebre la visita de l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i després de la regidora de Cultura, Francesca Gil, i l'edil d'Activitats, Juan Ortolá, qui en companyia de les organitzadores, Isabel Nadal, presidenta de les Mestresses, i la presidenta i la secretària de l'Associació de Bolilleras, Ana Chorro i Vicenta Cruañes, van confirmar que la Trobada va resultar tot un èxit. De fet, l'organització va rebre nombroses felicitacions per part dels assistents, el que els anima a celebrar de nou aquesta trobada.

Durant el matí, també va actuar el grup de sevillanes de l'associació de les Mestresses i es van repartir més d'un centenar de regals obsequiats per nombrosos comerços de la localitat. La jornada, que va concloure amb un menjar de germanor, va concentrar a boixeres procedents de Dénia, La Xara, Verger, Calp, Pedreguer, Ondara, Teulada, Benitatxell, Pego, Benigembla, Bellreguard, Gandia i Cullera, entre altres ciutats.