Entren en vigor les noves tarifes dels aparcaments

01 abr 2011 El nombre d'abonats s'ha duplicat des de que les instal·lacions són públiques

Avui, 1 d'abril, entren en vigor les noves tarifes dels estacionaments de la Plaça de la Constitució i del Portal del Clot després de fer-se efectiu el rescat de la concessió per part de l'Ajuntament de Xàbia. Les instal·lacions, en poc més d'una setmana que són propietat municipal, han augmentat en gairebé el doble el nombre d'abonats arribant a fins al moment als 110, enfront dels 62 que havien abans que el consistori assumira la titularitat, segons va informar l'alcalde, Eduardo Monfort, durant el ple ordinari d'ahir.

“Ni les previsions més optimistes”, va destacar Monfort, “hagueren fet presagiar aquestes xifres tan positives”. De fet, de mantenir-se aquesta tendència a l'alça, l'executiu local “hauria de plantejar-se limitar el nombre màxim d'abonats per a garantir també un índex de rotació òptim”, va assenyalar el primer edil, qui va manifestar la seva satisfacció per la “bona acceptació que està tenint per part dels usuaris des del moment que els aparcaments són públics”.

I és que, tal com va reiterar el primer edil, “una de les principals repercussions que anava a tenir el qual els estacionaments foren municipals és que l'ajuntament pot decidir sobre la política de preus”. Això és, “aplicar unes condicions més econòmiques perquè la gent pague molt menys per deixar el cotxe”, va subratllar Monfort.

L'Ajuntament rebaixa a la meitat les noves tarifes

Fins a gairebé la meitat l'Ajuntament de Xàbia ha rebaixat les tarifes. En la rotació horària la baixada és exactament del 50%, ara es cobra 60 cèntims per l'hora enfront de 1,20 euros que valia anteriorment. Els abonaments mensuals també tenen una rebaixa important, 50 euros per al garatge de la Plaça de la Constitució i 45 euros per al del Portal del Clot, enfront dels 86,47 euros que costava abans.

Per als qui usen les instal·lacions en horari laboral (de dilluns a dissabte des de les 8.00 fins a les 20.00 hores) es rebaixa a 30 euros en el de la Constitució i 25 en el Portal del Clot (abans estava per 50 euros aproximadament). L'abonament laboral matinal (de dilluns a dissabte des de les 7.30 fins a les 15.30 hores) serà de 20 i 15 euros, respectivament (enfront dels 33,57 euros al mes que costava fins a ara), mentre que el nocturn (de dilluns a divendres, des de les 20.00 a les 8.00 hores, i dissabtes des de les 14.00 fins a les 8.00 hores del dilluns) es reduïx a 30 o 25 euros mensuals (enfront dels 50,86 euros que s'estava cobrant). I per a les motos es reduïx a 10 euros al mes enfront dels 20 euros que valia.