El Cens Electoral es podrà consultar en l'Ajuntamet del 4 al 11 d'abril

31 mar 2011 A Xàbia hi ha 16.073 persones empadronades amb dret a vot

Les llistes del Cens Electoral de Xàbia estaran exposades en l'Ajuntament entre els dies 4 i 11 d'abril perquè els interessats puguen consultar-les així com presentar les reclamacions pertinents. Segons es recull en el cens provisional, 16.073 persones empadronades a Xàbia tenen dret a vot, de les quals 11.611 són nacionals, 4.235 són estrangers residents a Espanya i 227 són espanyols que resideixen fora de les nostres fronteres.

Durant aquest període d'exposició al públic i en un horari de 9 a 14 hores, els ciutadans podran dirigir-se a les dependències del Registre General (Carrer d’Avall, 39) per a comprovar que les seves dades figuren correctament en el cens i conèixer en quin col·legi electoral els correspon votar en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig.

Per a la consulta s'haurà de presentar el document d'identitat, passaport o permís de conduir per a identificar-se prèviament. Els interessats podran formular reclamació directament en l'Ajuntament i Consulats. Les reclamacions presentades es resoldran en un termini de tres dies després de l'exposició pública i es notificarà la resolució adoptada a cadascun dels reclamants per part de la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral.

Quant al vot per correu, els electors residents a Espanya poden sol·licitar-lo fins al 12 de maig. Per a això és necessari emplenar una sol·licitud disponible en qualsevol oficina de Correus d'Espanya i dirigir-la a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral de la seva província d'inscripció. I entre el 2 i 15 de maig els sol·licitants rebran la documentació necessària perquè puguen emetre el seu vot, per correu certificat, no més tard, del 18 de maig.