Les regates Match Race tornen a aigües de Xàbia amb el trofeu Sir Thomas Lipton

29 mar 2011 La prova, organitzada pel Club Nàutic, destaca per la seva gran repercussió internacional

Aquesta setmana la badia de Xàbia es converteix en escenari d'excepció d'una de les competicions més espectaculars de l'esport de la vela. Del 31 de març al 3 d'abril, es disputa en aigües xabienques el prestigiós Trofeu Sir Thomas Lipton Match Race, organitzat pel Club Nàutic Xàbia. La prova, de Grau 2 ISAF i puntuable per al campionat d'Espanya d'aquesta disciplina, arrenca demà amb la sessió d'entrenaments oficials.

Durant la presentació oficial de l'esdeveniment, celebrada el divendres en l'Ajuntament i a la qual van assistir la regidora de Participació Ciutadana, Pepa Chorro, el president del Club Nàutic, Arturo Miquel, el director Esportiu, José María Bataller, i el gerent, Luis Mira, es va fer una especial èmfasi en la importància que té aquest torneig per al poble de Xàbia.

I és que, la lluita entre tripulacions del més alt nivell està garantida ja que participen regatistes procedents d'Itàlia, Austràlia, Rússia, Portugal, Dinamarca o França, entre els quals destaquen el francès Pierre Antoine Morvan i el portuguès Alvaro Marinho, amb el setè i el catorzè lloc en el rànquing mundial, respectivament. Completen la llista els espases espanyols José María Ponce, Manu Weiller i el xabiero Dani Maestre.

En aquest sentit, Arturo Miquel va destacar l'esforç que s'ha fet des del Club ja que “encara i a pesar de la crisi econòmica, el Nàutic de Xàbia "segueix consolidant i mantenint el nivell del Trofeu Sir Thomas Lipton”. A més, va agrair el suport del consistori per a una cita esportiva de “gran repercussió internacional, no només per al club sinó també per al municipi”, va afegir Miquel.

Per la seva banda, la regidora Pepa Chorro, en representació de l'Ajuntament de Xàbia i de l'alcalde que no va poder assistir per problemes d'agenda d'última hora, va destacar la bellesa que li afegix a la badia de Xàbia aquest esport nàutic que “desplega les seves veles per tota la costa, a més d'atorgar-li al nostre poble un plus quant a la projecció internacional, donada la rellevància dels regatistes que participen”. L'edil va afegir el seu desig “de recolzar més aquest torneig perquè en un futur la regata xabienca puga arribar a el Grau 1 de la ISAF”.

Pel que fa a l'esportiu, el director de la competició, José María Bataller, va apuntar novetats quant a la participació, amb la baixa de l'italià Jacopo Pasini, qui ha estat operat recentment, sent substituït per Przemyslaw Tarnacki de Polònia. “S'esperen disputar un màxim de 50 encontres, a més de les cambres de final, semifinal i final”, va assenyalar.

Segons va explicar el director de la prova, el dijous i el divendres es completarà tot el quadre d'enfrontaments, deixant per a la jornada del dissabte els quarts de final i semifinals, per a disputar la gran final, a més de la de consolació en la jornada de diumenge. El Comitè Organitzador té previst, com així ha succeït en anteriors edicions, acostar al màxim la regata a terra, pel que els espectadors podran seguir des de la platja les evolucions de la prova. “Tindrem una carpa en el Primer Muntanyar en la qual anirem retransmetent les proves, sent el nostre objectiu el poder acostar l'esport de la vela a tot el poble de Xàbia”, va afegir Bataller.

El diumenge, a les 14 hores, se celebrarà el lliurament de trofeus, patrocinats per l'Ajuntament de Xàbia, en les instal·lacions del Club Nàutic Xàbia.