'Ca Lambert' mostra la col·lecció municipal del pintor suís

28 mar 2011 -


L'exposició “Lambert, la col·lecció” ha servit per obrir oficialment el nou Centre d'Arts Andrés Lambert 'Ca Lambert', a l'edifici antigament conegut com la Casa de Tena. La inauguració de la mostra va tindre lloc el divendres passat i hi van acudir un bon nombre de persones que van poder gaudir de les quasi 40 obres del pintor suís que són propietat de l'Ajuntament de Xàbia i que s'exposen per primera vegada de forma conjunta. Està previst que esta col·lecció es puga visitar de forma permanent a Ca Lambert.

En els parlaments, l'alcalde Eduardo Monfort va destacar la importància de l'exposició en el sentit de que “hem pogut recuperar per al patrimoni de Xàbia una part del patrimoni de Lambert”. Mentres, la regidora de Cultura, Francesca Gil, va posar l'accent en que “ha sigut un procés llarg però per fi podem exposar els quadres de la col·lecció” afegint que “hem volgut reivindicar el nom de Lambert com a referència en l'art de Xàbia”.Ambdós, Monfort i Gil, van coincidir en agrair la tasca duta a terme “durant tants anys” per l'ex regidor Josep Segarra en la recuperació de l'obra de Lambert per a la seua exposició pública així com en la conservació del Portitxol, on precisament tenia la casa Andrés Lambert.

L'exposició es podrà visitar fins a l'1 de maig en horari de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 17 a 20 h. Els dies de Pasqua Ca Lambert també estarà oberta.

En Més Xàbia TV podeu veure un vídeo de la inauguració.