Una nova exposició obri "CA Lambert"

24 mar 2011 -

Demà divendres, 25 de març, a les 20 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició “Lambert, la col·lecció”. Una mostra amb què l'antiga Casa de Tena (carrer Major, 41) passa a denominar-se Centre d'Arts Andrés Lambert, “CA Lambert”.

El conveni per a la millora del Centre Històric també establia la posada en marxa d'un centre d'arts plàstiques a l'edifici que durant molts anys va acollir la Farmàcia de Tena. Ara, l'Ajuntament ha decidit donar-li el nom del dibuixant i pintor Andrés Lambert i celebrar-ho amb l'exposició de la col·lecció de propietat municipal.

Segons la regidora de Cultura, Francesca Gil, CA Lambert “ja està funcionant com un centre d'arts plàstiques tant amb les exposicions com pels tallers i cursos que s'hi realitzen” però “ara hem volgut homenatjar la memòria d'un home que va situar Xàbia en el mapa del món al segle XX i que va fer una gran tasca en la recollida d'informació dels costums xabiencs a través de l'art”. La pretensió del Consistori és mostrar de forma permanent l'exposició de la col·lecció Lambert “i en això estem treballant”, ha explicat la regidora.

La col·lecció està composada per 25 gravats, 8 aquarel·les i 4 dibuixos de grafit i aquarel·la. La majoria dels quadres representen paisatges xabiencs de la primera meitat del segle XX però també hi ha retrats i treballs per a llibres. L'exposició es podrà visitar fins a l'1 de maig.