Al voltant de 100 alumnes de Xàbia participen en la campanya «En valencià»

23 mar 2011 -

Al voltant d'un centenar d'estudiants dels instituts de secundària de Xàbia ha participat aquest matí en la campanya «En valencià». Un projecte impulsat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en col·laboració amb l'Ajuntament i la Generalitat per a la promoció de l'ús del valencià. L'activitat prevista en la plaça de la Constitució s'ha celebrat finalment en les instal·lacions de l'IES Antonio Llidó a causa de la pluja.

La regidora de Cultura i responsable del departament de Normalització Llingüística, Francesca Gil, ha valorat de forma “molt positiva” aquesta iniciativa perquè de forma “didàctica s'està fomentant i difonent el coneixement del valencià i de la nostra cultura”, ha manifestat l'edil.

A través de divertits jocs com el Twistter, sopes de lletres temàtiques i altre tipus Trivial sobre qüestions de cultura general del País Valencià, els xavals han aprofundit un poc més en els seus coneixements en valencià. Durant la sessió, l'equip de monitors els ha lliurat a més el material informatiu i promocional d'una campanya que recorrerà uns 36 municipis de la Comunitat, entre ells Xàbia per estar integrada en la xarxa d'Oficines de Promoció *i Ús del Valencià.