L'Ajuntament reurbanitzarà els carrers adjacents a Sant Vicent

24 mar 2011 Amb aquesta actuació, valorada en 785.000 euros, el consistori amplia la remodelació i modernització d'una bona part del casc urbà

L'Ajuntament de Xàbia reurbanitzarà les vies adjacents a Sant Vicent. L'alcalde, Eduardo Monfort, es va reunir el dimarts amb els residents de la zona per a informar-los i consensuar les línies generals d'aquesta actuació de millora. La sessió informativa, celebrada a la Casa de Cultura, va congregar a un centenar de veïns.

Segons ha explicat el primer edil, les obres, que suposaran una inversió municipal de 758.000 euros, milloraran les instal·lacions i l'aspecte dels carrers Jesús Nazareno, Verge de la Soletat, Verge dels Desemparats, Mare de Déu d'Agost, Sant Cristòfol i la prolongació que faltava per reurbanitzar del carrer Sant Joaquim. D'aquesta forma, el consistori amplia la remodelació d'altra bona part del casc urbà, concretament de l'entramat entre la placeta del Convent i la carrer Sant Vicent, on actualment l'ajuntament està escometent els treballs per a canalitzar i cobrir el barranc del Freginal.

Aquesta nova actuació, segons ha manifestat el primer edil “prova una vegada més l'acció de l'equip de govern per millorar i modernitzar, en la mesura de les possibilitats, les infraestructures i les condicions de la via pública”. Un treball que, igual que en moltes altres obres municipals, l'Ajuntament “pretén que siga executat per empreses locals per a intentar donar treball al sector local de la construcció”, ha subratllat Monfort.

Ara mateix, l'ajuntament està ultimant el projecte per a que en els pròxims dies aprovar-lo i iniciar el procediment de licitació de les obres. L'actuació, segons va explicar l'arquitecte redactor del projecte, Vicente Castelló, consistirà en la renovació de les xarxes de sanejament i aigua potable, el soterrament de les línies de telefonia i enllumenat públic, i la instal·lació de la xarxa de pluvials. Uns treballs que milloraran també la imatge urbana amb la col·locació d'empedrat. Totes els carrers seran de plataforma única adaptant-se a l'amplitud del carrer, excepte el tram de Sant Joaquim, -el qué connecta amb l'avinguda d'Ondara- , on es crearan dues voreres a cada costat del carril de circulació.

Les vies, on l'ús siga preferentment per als vianants, l'ajuntament les senyalitzarà a aquest efecte i facilitarà als residents una targeta perquè puguen accedir amb els seus vehicles quan ho necessiten.