Els pàrquings subterranis ja són propietat del poble de Xàbia

22 mar 2011 Aquest matí s'ha formalitzat un rescat que allibera a l'ajuntament de possibles litigis d'impredictibles conseqüències econòmiques

Els aparcaments de la Plaça de la Constitució i del Portal del Clot ja són oficialment del poble de Xàbia. Així ho ha anunciat l'alcalde, Eduardo Monfort, després de formalitzar aquest matí el rescat de la concessió administrativa dels pàrquings subterranis. Des de ja mateix, els usuaris poden fer ús d'aquestes instal·lacions de forma totalment gratuïta mentre el consistori adapta les aplicacions informàtiques per a la seva gestió amb tarifes més econòmiques.

D'aquesta manera, després de la signatura de l'acta de recepció, els estacionaments passen a ser públics, és a dir, de propietat municipal tenint com “una de les primeres repercussions l'abaratament sistemàtic del preu per a estacionar en els aparcaments”, ha assenyalat el primer edil. Amb això es vol, segons ha destacat Monfort, “afavorir la utilització dels estacionaments i oferir unes millors condicions als residents i usuaris”. Unes tarifes “més econòmiques aprovades prèviament per l'executiu local que començaran a aplicar-se previsiblement a partir del 1 d'abril, una vegada s'hagen adaptat totalment els sistemes informàtics per al cobrament dels nous bons i els tiquets de rotació”, ha avançat el primer edil.

Una altra de les conseqüències més importants que ha permès el rescat, segons ha puntualitzat el cap de l'executiu local, és l'acceptació per part de la mercantil Estacionamaments Urbans de Xàbia, -que era la concessionària-, “a renunciar a qualsevol indemnització, reclamació de reequilibri econòmic i a tots els plets interposats contra el consistori xabienc”. Una imposició municipal que ja va quedar referida abans que es formalitzara el rescat en la providència redactada en el seu moment per l'alcalde.

I és que, tal com ha recordat Monfort, la decisió de portar a terme aquesta resolució del contracte administratiu, valorada en 13,2 milions d'euros, arriba després d'un procés “molt meditat amb els serveis jurídics i econòmics municipals, i sobretot, amb l'assessorament del catedràtic contractat a aquest efecte per part del consistori”. Però, sobretot, ve motivada “per la responsabilitat de l'equip de govern d'evitar el risc de possibles litigis i altres accions d'impredictibles conseqüències, que possiblement haguessin obligat a l'Ajuntament a haver d'assumir el pagament d'indemnitzacions multimillonàries”, ha afegit Monfort.

Les noves tarifes

Ara es podrà aparcar gratis fins al 1 d'abril, data a partir de la qual es calcula que entren en funcionament les noves tarifes que han quedat abaratides de la següent manera:

Per a les estades eventuals

- l'hora d'aparcament valdrà 60 cèntims (enfront del 1,20€ que costava)

Per a les estades perllongades

- l'abonament mensual de 24 hores serà de 50€ per al pàrquing de la plaça de la Constitució o 45€ per al del Portal del Clot (enfront dels 86,47 euros que valia)

- l'abonament per a les motos es reduïx a 10 euros al mes enfront dels 20,34 euros

- l'abonament laboral (de dilluns a dissabte des de les 8.00 fins a les 20.00 hores) baixa als 30€ per al pàrquing de la plaça de la Constitució o 25€ per al del Portal del Clot (enfront dels 50,86 euros que costava)

- l'abonament laboral matinal (de dilluns a dissabte des de les 7.30 fins a les 15.30 hores) serà de 20€ en el pàrquing de la plaça de la Constitució o 15 euros en el del Portal del Clot (enfront dels 33,57 euros al mes que costava fins a ara)

- l'abonament nocturn (de dilluns a divendres, des de les 20.00 a les 8.00 hores, i dissabtes des de les 14.00 fins a les 8.00 hores del dilluns) es reduïx a 30 o 25 euros mensuals (enfront dels 50,86 euros que s'estava cobrant)

Els interessats que vulguen adquirir els nous bons ho podran fer a partir del pròxim divendres en les mateixes oficines dels aparcaments.