Xàbia acull demà una campanya per a la promoció del valencià

22 mar 2011 Durant tot el matí haurà una carpa informativa i didàctica a la plaça de la Constitució

Xàbia acollirà demà la campanya «En valencià», que organitza l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en col·laboració amb l'Ajuntament i la Generalitat per a la promoció de l'ús del valencià. Durant tota el matí, de 9.30 a 13 hores, haurà una carpa instal·lada a la plaça de la Constitució amb jocs, material informatiu i merchandising promocional. L'activitat, dirigida a la població en general, comptarà amb la participació de diversos grups d'alumnes dels instituts de Secundària de la localitat.

Un equip format per tres monitors s'encarregarà d'informar i difondre de forma didàctica i divertida el coneixement del valencià a través de jocs com sopes de lletres amb temàtiques sobre el «Cos humà», «Víes públiques» i «Municipis Valencians» o el «Twistter». A més, es repartirà el material promocional de la campanya «En valencià».

Xàbia és un dels municipis de la Comunitat a comptar amb una de les Oficines de Promoció i Ús del Valencià per a la promoció i la difusió de l'ús del valencià entre la població, ha recordat la regidora de Cultura i del departament de Normalització Llingüística.