Ángeles Caso parla sobre “les oblidades”

21 mar 2011 Xàbia acollirà en els propers dies un cicle de pel·lícules turques i gregues dirigides per dones

L'escriptora i periodista Ángeles Caso ha protagonitzat un dels actes centrals del Dia de la Dona de Xàbia. “Les oblidades” és el títol de la conferència que la popular novel·lista va pronunciar el dijous en el saló d'actes de la Casa de Cultura. Amb aquesta ponència, la localitat supera l'equador de l'intens programa organitzat per la regidoria de la Igualtat durant tot aquest mes. La pròxima cita serà amb una selecció del millor cinema fet per dones.

Amb “Les oblidades” Ángeles Caso posa en relleu la marginació que ha patit el gènere femení al llarg de la història i trenca amb el tòpic que la incorporació de la dona en el mercat laboral s'ha produït fa poc. Tal com va manifestar l'escriptora, “les dones han estat sempre molt actives, el que és ara quan s'han incorporat en el de l'alt nivell, en els llocs millor considerats i de major prestigi”.

Són nombrosos els casos de dones, en molts àmbits com el de les arts, la pintura, arquitectura, escultura o literatura, on la figura de la dona “ha estat exclosa, oblidada o fins i tot, esborrada de la història i dels llibres”, va afegir la conferenciant, que va posar exemples molt il·lustratius d'aquest fet.

Són, en línies generals, algunes de les interessants reflexions que va fer l'escriptora guardonada, entre altres reconeixements, amb el premi Planeta en el 2009 durant un acte que va estar presidit per l'alcalde, Eduardo Monfort, i la regidora de la Igualtat, Francesca Gil.

Cita amb el millor cinema fet per dones

La programació continuarà amb un cicle de pel·lícules gregues i turques que han estat dirigides per dones. Les projeccions, organitzades per Casa Mediterráneo i el departament municipal, tindran lloc els dies 23, 24, 30 i 31 de març a les 20 hores en el Museu Arqueològic Soler Blasco i inclou títols com Gender Me, de Nefise Özkal, Harisma, de Christina Ioakeimidi, Bathers y What time is it?, de Eva Stefani, i Waiting for the clounds, de Yesim Ustaoglu.