El Gabinet Psicopedagògic oferix tallers per a millorar les habilitats personals i socials

16 mar 2011 Es dirigix fonamentalment al col·lectiu d'aturats per a "recolzar-los en estos moments difícils", ha assenyalat la regidora

El Gabinet Psicopedagògic Municipal de Xàbia ha organitzat per al mes d'abril uns tallers formatius i de participació dirigits, especialment, a aturats i a qualsevol persona que dispose de temps lliure i que vulga aprendre estratègies per a millorar les habilitats personals i socials, i la seva aplicació pràctica en la vida quotidiana.

Aquesta nova iniciativa formativa neix, segons ha explicat la regidora d'Educació, Filo Giner, “amb l'objectiu de recolzar, sobretot, a les persones que estan en l'atur, col·lectiu que està passant dolents moments a causa de la crisi”. Temps “en els quals es fa encara més important que els ciutadans sàpiguen que tenen a la seva disposició recursos gratuïts per a sobreportar els problemes”, ha destacat Giner. Una tasca que complementa l'assessorament laboral personalitzat que es realitza des de l'Agència de Desenvolupament Local del Creama i l'atenció del departament de Serveis Socials.

Durant les sessions, que se celebraran els dimarts 5, 12 i 19 d'abril en el Centre Social, es formaran grups de treball per a tractar aspectes com el maneig de l'estrès, el pensament positiu i l'assertivitat, i les habilitats socials de comunicació i planificació. “Tècniques que pretenen reforçar l'autoestima, la intel·ligència emocional i altres qualitats importants tant en el plànol personal com en el professional”, segons ha assenyalat l'edil.

Aquestes accions formatives, que seran impartides per les psicòlogues municipals Carmina Izquierdo i Marina Pardo, complementen la labor d'assessorament, orientació, prevenció i atenció que presta en el seu dia a dia el Gabinet Psicopedagògic, ha recordat Giner. Un servei públic i gratuït que oferix des de teràpies per a adults que sofrixen crisis personals, problemes afectius, dificultats de comunicació o processos de duel a atenció especialitzada per a adolescents i menors quant a problemes d'afectivitat, d'autoestima, relacions personals o trastorns de conducta.

En l'àrea d'intervenció grupal, el gabinet també treballa amb les famílies a través de l'Escola de Pares. Un espai d'aprenentatge on l'intercanvi d'experiències i la reflexió col·lectiva es converteixen en eines per a reforçar i millorar el paper educatiu dels pares.

Per a participar en aquests nous tallers que duen per lema «Engega el teu temps lliure», els interessats poden inscriure's fins al 1 d'abril en el Centre Social (telèfon: 96 579 41 42 e-mail:psicopedagogia@ajxabia.org).