Instal·len els primers contenidors soterrats a l'Arenal

16 mar 2011 La obra, valorada en 600.000 euros aproximadament, amplia en gairebé un centenar el nombre d'unitats de recollida selectiva en el municipi

Aquest matí han començat les obres per a instal·lar els primers contenidors soterrats a la platja de’l Arenal de Xàbia. És altre dels projectes prioritzats per l'Ajuntament de Xàbia dins de la línia de finançament del Pla Confiança, impulsat per la Generalitat. Els regidors de Serveis i Projectes de Ciutat, José Vicente Soler i Antonio Torres, han supervisat l'inici dels treballs en un dels punts, en el carrer San Rafael.

L'obra, valorada en 600.000 euros aproximadament, permetrà la instal·lació de les primeres bateries de contenidors soterrats a l'Arenal, segons ha explicat el regidor de Serveis, José Vicente Soler. L'objectiu és “oferir un millor servei als residents i comerciants, alhora que millora considerablement l'estètica urbana d'una de les zones més turístiques del municipi”, ha destacat Soler.

Amb aquesta actuació, l'Ajuntament de Xàbia amplia en gairebé un centenar el nombre d'unitats de recollida selectiva de residus instal·lats en la ciutat dins d'un pla de millora del servei que supera el milió d'euros d'inversió. Un fet que, segons ha subratllat el regidor, “demostra l'aposta del consistori per aquest sistema més higiènic i net que tracta de potenciar el reciclatge”.

En l'Arenal, concretament, van a col·locar-se un total de 28 dipòsits per a la retirada de residus orgànics, vidre, paper-cartró i envasos. Estaran distribuïts en quatre “illes” situades en punts estratègics que faciliten la recollida i per a major comoditat dels residents i locals comercials. Així, els nous contenidors substituiran als superficials que hi ha en l'actualitat en l'avinguda del Mediterrani (al costat del Parador), en l'avinguda de la Llibertat (enfront del Más y Más), i en l'àrea contigua al Canal de la Fontana i en el carrer San Rafael, els dos punts triats per a començar els treballs.

Una vegada acabades ahí, les obres, que han estat adjudicades per la Conselleria, continuaran en la zona de l'aparcament del supermercat i al costat del Parador però això sí, serà després de les festes de Setmana Santa “procurant interferir el mínim possible en l'activitat comercial de la zona”, ha assenyalat el regidor de Projectes de Ciutat, Antonio Torres.