Xàbia adapta la cuina tradicional als nous temps a través d'un taller impartit per Miquel Ruiz

15 mar 2011 -

«Un dia de festa, un dia de coques». És el títol de la proposta que va oferir el dissabte la regidoria de Cultura de Xàbia dins de l'àmplia i variada oferta de tallers que ha engegat aquest any. Una iniciativa que va comptar amb el reconegut cuiner Miquel Ruiz com mestre i en la qual van participar unes 40 persones al llarg de tota la jornada celebrada a la Casa Mesquida de les Pedres.

Segons la regidora de Cultura, Francesca Gil, aquest taller va néixer amb la idea “de recuperar la cuina tradicional i reinventar-la aprofitant la riquesa i varietat de la nostra cultura gastronòmica i adaptant-la als nous temps i a les noves propostes”, ha assenyalat l'edil, qui va participar activament en un taller que també va rebre la visita de l'alcalde, Eduardo Monfort.

Miquel Ruiz va posar sobre la taula el seu bon fer en el que ell denomina “la cuina tradicional exportada a l'alta cuina” oferint les seves lliçons i receptes per a l'elaboració dels coques de ceba i verdura, melmelada de maduixa o coca maria feta a partir d'una variada selecció de fruites confitades.