Xàbia organitza una nova sessió informativa sobre el control del 'morrut roig'

15 mar 2011 La xerrada forma part de l'estratègia adoptada a nivell comarcal per a eradicar la plaga

L'Ajuntament de Xàbia, a través del departament de Parcs i Jardins, ha organitzat una nova sessió informativa sobre el control de la plaga del 'morrut roig' en l'àmbit de la Marina Alta. La jornada, dirigida a professionals del sector de la jardineria, regidors, tècnics municipals i representants de comunitats propietàries de palmeres, tindrà lloc dijous que ve, a partir de les 10.30 hores, a la Casa de Cultura de Xàbia.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, José Vicente Soler, amb aquesta és la quarta jornada que se celebra en el municipi xabienc dins de la campanya de control que s'està duent a nivell comarcal. Un pla que, entre altres mesures, “inclou una sèrie d'accions informatives i formatives encaminades a la prevenció i control d'una plaga que afecta principalment a les palmeres d'espècie canària”, ha assenyalat l'edil.

La jornada del dijous començarà amb la intervenció de Sergio Paz, investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, que explicarà el cas de Sagunt en la «Aplicació de l'estratègia integrada d'eradicació del morrut roig en l'àmbit d'un municipi». A continuació, Susi Gómez, cap de laboratori de l'Estació Phoenix que treballa amb l'Ajuntament d'Elx, oferirà la seva experiència sobre l'estat actual dels estudis i tècniques per al control de la plaga. Després de les ponències, la sessió continuarà amb un col·loqui entre els assistents i els professionals.