Xàbia duplica les ajudes a les famílies que més ho necessiten

14 mar 2011 Serveis Socials ha incrementat en un 200% la dotació pressupuestària respecte al 2008

El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Xàbia ha incrementat les ajudes destinades a les famílies més necessitades. Durant el 2010 s'han concedit un total de 359 ajudes per valor de 240.437 euros, quantitat que s'ha duplicat respecte a l'any 2008.

La greu crisi econòmica ha deixat a moltes famílies en una difícil i en alguns casos, dramàtica situació, el que els ha dut a recórrer a la institució municipal per a poder subsistir. Les peticions als serveis socials s'han duplicat i amb això, els recursos econòmics que destina l'Ajuntament per a poder “ajudar a les moltes persones que es troben en serioses dificultats”, ha destacat el regidor de Serveis Socials, Juan Moragues.

La situació econòmica general i l'atur ha fet canviar també el perfil d'usuari d'aquest servei públic, sent cada vegada més famílies normalitzades les quals reclamen atenció, segons ha informat el responsable del departament. En la majoria dels casos, “es tracta de persones de classe mitja que han quedat aturades i a les quals aquesta nova circumstància se li afegix la dificultat que senten a l'hora de donar a conèixer i sol·licitar l'ajuda social”, ha lamentat l'edil.

De la partida que va destinar l'ajuntament durant l'exercici passat, l'aportació més important, 187.217 euros, -que representa el 80% del total-, s'ha dirigit a cobrir les necessitats bàsiques, concretament l'alimentació, segons ha assenyalat Moragues. Altres prestacions, catalogades totes elles com “ajudes d'emergència”, han servit per a solucionar problemes relatius a l'ús de l'habitatge, els derivats del fet de no poder fer front, per exemple, al pagament dels subministraments o del lloguer.

Davant aquesta situació “complicada”, el consistori ha anat augmentant la dotació econòmica per a atendre les peticions que reben els serveis socials arribant a incrementar en un 200% l'aportació respecte a la quantitat destinada en el 2008. I és que, segons ha destacat Moragues, “tots els esforços que es facen per a intentar ajudar a les famílies que ho estan passant malament són necessaris”, pel que des del departament “es procuraran totes les prestacions socials que facen falta”, ha afegit el regidor, qui destaca i agraïx la important tasca humanitària que estan fent les agrupacions locals de Creu Roja i Càrites, i el gran treball que realitza l'equip de Serveis Socials.