Educació acosta l'art del món a més de 400 xiquets de Primària

09 mar 2011 El taller “L’art per l’art” introduïx als joves en el coneixement d'altres cultures

Al voltant de 450 escolars del tercer cicle de Primària de Xàbia participaran durant aquest mes en «L’art per l’*art». Una taller oferit per la regidoria d'Educació que tracta d'acostar el món de les habilitats plàstiques als xiquets, però des d'una perspectiva que va més enllà de l'essència purament artística. La regidora de l'àrea, Filo Giner, ha acompanyat aquest matí a un dels grups d'alumnes durant la sessió educativa que s'imparteix en el Museu Arqueològic de Xàbia.

Amb una selecció d'obres d'Amèrica, Àfrica, Àsia i Oceania, “els joves s'acosten a les seves cultures i a les seves maneres de veure el món”, segons han explicat les directores del projecte, Arminda García i Silvia Artigues. A partir de l'art, “convidem als xiquets i xiquetes a explorar i vivenciar les relacions amb l'altre, siga una manifestació artística o una persona d'altra cultura, prescindint dels prejudicis cap alló desconegut”, assenyalen les responsables.

Aprofitant que els alumnes d'aquests cursos s'estan iniciant en geografia i ciutadania en els col·legis, “L’art del món, un món d’art” els ajuda a relacionar el contingut amb ambdues matèries. El taller finalitza amb la realització per part dels xiquets d'un mandala conjunt que “pretén reflectir la presa de consciència de la responsabilitat de la nostra intervenció en el món”, han destacat García i Artigues. Al finalitzar, les seves pròpies representacions artístiques que seran exposades en el Mvsev, els escolars reben un quadern per a aprofundir en “’L art del món, un món d’art”.

L'edil d'Educació s'ha mostrat encantada d'oferir per tercer any aquest taller educatiu perquè “és una manera senzilla, divertida i molt efectiva d'acostar l'art als xiquets i xiquetes, despertant el seu interès per altres cultures i prenent consciència de la responsabilitat en el món en el qué vivim”, ha destacat Giner.