La nova Biblioteca i centre sociocultural de Duanes de la Mar comença a ser una realitat

08 mar 2011 Amb aquesta nova infraestructura, “els veïns comptaran amb una biblioteca en condicions i els majors tindran un espai apropiat per a les seves activitats”, segons ha destacat l'alcalde

La Biblioteca i Centre Sociocultural de Duanes de la Mar de Xàbia ja ha començat a ser una realitat. Aquest matí, l'alcalde, Eduardo Monfort, i la consellera de Cultura i Esport, Trini Miró, han col·locat la primera pedra de l'edifici en un acte que ha comptat amb la presència de diversos membres de la Corporació i dels representants de l'associació de Jubilats de Duanes de la Mar així com dels alcaldes de municipis com Gata de Gorgos, Benitatxell, Teulada i Pedreguer. El projecte, el pressupost del qual ascendeix a 1.147.575 euros, és una de les obres triades per l'Ajuntament de Xàbia dins del Pla Confiança impulsat per la Generalitat.

Amb aquest nou edifici, segons ha destacat l'alcalde “Xàbia veurà complides dos velles reivindicacions dels veïns de Duanes”. D'una banda, “comptar amb una Biblioteca en condicions i que les persones majors tinguen un espai apropiat per a realitzar les seves activitats”, ha subratllat Monfort, qui amb evidents mostres de satisfacció ha agraït al Govern valencià "l'interès mostrat amb el poble de Xàbia perquè aquestos dos somnis es convertisquen en realitat”.

L'haver donat prioritat a aquest projecte constituïx per al primer edil “tot un encert” perquè suposa “invertir en cultura i en progrés per al nostre poble”, ha afegit Monfort.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, ha destacat que “Xàbia rebrà una inversió de 6,3 milions d'euros a través del Pla Confiança engegat per la Generalitat”. I és que, com ha recordat tant la responsable autonòmica com l'alcalde, a més d'aquest centre de Duanes, està prevista la renovació i millora del passeig de l'Arenal, la instal·lació de contenidors soterrats en aquest mateix nucli urbà i la renovació viària d'una part del municipi.

La consellera, Trini Miró, ha assenyalat a més que “el Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis del Pla Confiança té un pressupost total de 1.020 milions d'euros, el que suposa una inversió de 203 euros per habitant". Un “esforç inversor del govern de Francisco Camps, que ha generat ocupació i creixement econòmic en tots els municipis de la nostra Comunitat”, ha ressaltat Miró.

Característiques de la Biblioteca i Centrosociocultural

L'arquitecte de la Biblioteca i centre social de Duanes de la Mar, José Moragues, ha explicat que a l'hora de redactar el projecte ha tingut molt en compte el lloc on s'enclava el nou edifici, el Port, zona de tradició marinera. En aquest sentit, "fusiona aquest concepte amb el de la comunicació i informació propi d'una biblioteca”.

L'edifici, de 1.300 metres quadrats construïts, se situa junt al Centre de Salut de Duanes de la Mar i albergarà en la seva planta baixa i les plantes superiors la Biblioteca. Àrea que comptarà, a més d'amb els serveis interns de gestió, amb dues sales d'informàtica, zona de lectura de premsa i revistes, sala de lectura infantil i juvenil, sala d'usos múltiples, sala d'exposicions, i zones de lectura i consulta del catàleg bibliogràfic.

La nova instal·lació disposarà a més d'un espai destinat a l'ús de centre sociocultural que estarà obert a un gran pati privat de més de 160 metres quadrats i contarà amb dos grans espais polivalents, a més de les zones de servei i gestió.