La 'Cursa no competitiva de la dona' recapta més de 4.000 euros per a la lluita contra el càncer

07 mar 2011 La cursa i l'exposició 'Dones per a recordar' obrin la programació del Dia de la Dona organitzada per la regidoria de la Igualtat

La tercera 'Cursa no competitiva Dia de la dona', celebrada ahir a Xàbia, ha tornat a ser tot un èxit. I és que un total de 850 persones s'han implicat en aquesta iniciativa solidària organitzada pel Club d'Atletisme Llebeig amb la col·laboració de la regidoria de la Igualtat, i que s'emmarca en els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona. La inscripció, de caràcter benèfic, ha permès a l'organització recaptar 4.428 euros per a l'associació local de lluita contra el càncer. Donatiu que va recollir la presidenta de l'agrupació, Catalina Quero, de mans de la regidora de la Igualtat, Francesca Gil.

En un dia assolellat, xiquets, xiquetes, homes i sobretot, moltíssimes dones van eixir al carrer per a sumar-se a aquesta carrera no competitiva que tenia com única guanyadora la lluita contra el càncer. I és que a l'inscriure's, cada participant feia un donatiu d'a partir de tres euros per a aquesta fi, i amb el qual rebia una samarreta i un dorsal que servia per a la posterior rifa amb els obsequis donats per les moltes empreses locals que han col·laborat.

Si en els anteriors anys ja va resultar tot un èxit, aquesta tercera edició ha estat encara millor, ja que el nombre de participants ha augmentat i amb això, els diners destinats el col·lectiu local. Un balanç molt positiu que anima a l'organització a continuar amb aquesta iniciativa que té una doble finalitat, “solidària per a recaptar fons per a la lluita contra el càncer i reivindicativa per a aconseguir la plena igualtat de la dona en tots els àmbits”, segons ha destacat la regidora de la Igualtat, Francesca Gil, qui agraïx la solidaritat del poble de Xàbia i la col·laboració del Club Llebeig.

La Cursa, junt a l'exposició 'Dones per a recordar', inaugurada divendres passat amb la presència de l'alcalde, Eduardo Monfort, la regidora i la tècnica del departament de la Igualtat, Eugenia Bolufer, Xàbia dóna inici a un mes de març replet d'actes en commemoració al Dia de la Dona. La mostra que romandrà oberta fins a finals d'aquest mes a la Casa de Tena, està composta per unes 40 imatges cedides per veïns i veïnes que han volgut sumar-se a aquest homenatge a les dones de Xàbia.