Les Carnestoltes prenen els carrers del centre de Xàbia

07 mar 2011 Dissabte que ve, el municipi tancarà la celebració amb 'L'enterro de la Sardina’

El centre de Xàbia es va omplir el dissabte de color i molta diversió. Centenars de xabieros van sortir al carrer abillats amb originals disfresses per a celebrar Carnestoltes. L'ambient festiu és la nota a destacar d'una celebració “que va transcórrer amb total normalitat i que conclourà dissabte que ve amb 'L'enterro de la Sardina”, segons ha explicat l'edil de Festes, Vicent Chorro.

La festa, organitzada per la regidoria junt a la col·laboració de la comissió de Fogueres i la Quintà 2011 “Contra la crisi, festa i vici”, va arrencar a les cinc de la tarda amb la cercavila de disfresses infantils protagonitzat per molts xiquets que, en companyia de les seves familiars, van gaudir després d'un divertit espectacle en la placeta del Convent. Des d'allí mateix, a les onze de la nit, va partir la desfilada amb la participació de nombrosos veïns i els quintos fins a arribar a la plaça de la Constitució, on l'orquestra Syberia va amenitzar la festa.

Les disfresses que van resultar premiades van ser el del grup que anava “de molinets de vent”, la parella dels dibuixos animats de "La vuelta al mundo de Willy Fog” i l'individual va ser per al qual anava de producte contra el “colesterol”. El primer tenia un valor de 150 euros i els altres dos, de 100 i 50 euros, respectivament.

I ja dissabte que ve, Xàbia tancarà la celebració amb 'L'Enterro de la Sardina'. Una festa recuperada l'any passat després de molt de temps i que se centrarà en la cercavila que sortirà a les 23 hores des de la plaça de l'Església fins a la placeta del Convent, on haurà una discomóbil.