Xàbia se serveix al plat fins al 13 de març

03 mar 2011 Quinze restaurants de la localitat oferixen el millor de la gastronomia en «Xàbia al Plat»

Des d'avui i fins al 13 de març, Xàbia se serveix al plat. L'Associació de Restauradors posa sobre la taula el millor de la gastronomia xabienca a través de «Xàbia al Plat». Una proposta culinària, organitzada amb la col·laboració de l'Ajuntament, que va estrenar l'any passat amb molt èxit i que repeteix seductora recepta.

Quinze restaurants de la localitat proposen uns menús degustació molt especials a 30 euros perquè els fidels de la restauració de Xàbia puguen gaudir "d'exquisits plats elaborats a partir de productes autòctons, amb el peix de la Llotja de Xàbia com principal protagonista i regats amb una selecta selecció de vins valencians”, segons ha explicat el president de l'Associació de Restauradors, José Manuel Piña.

Junt a les emblemàtiques Jornades Gastronòmiques, «Xàbia al Plat» és una de les accions més importants que organitza la ARX per a la promoció de la gastronomia de Xàbia, ha recordat el vicepresident de l'associació, José Ángel Estalrich, qui ha destacat que l'objectiu és que Xàbia, “a més de constituir una destinació preciosa, se la conega també com una vila on es menja bé”.

Tota una aposta que la regidora de Foment Econòmic, Filo Giner, considera “molt encertada” i que passa per dedicar tot “l'esforç i imaginació a donar amb aquest tipus de fórmules que contribuïxen a la promoció de la gastronomia, com un dels motors principals de l'economia local, i de Xàbia”. Així ho ha destacat Giner, qui ha donat l'enhorabona als restauradores, animant-los a seguir treballant en aquesta línia i reiterant-los el seu suport.

Oferir aquesta iniciativa durant el mes de març respon també a la intenció del col·lectiu per “trencar amb la estacionalitat de la temporada turística i acostar la restauració de Xàbia al públic més proper i al que no ho és tant”, ha afegit Piña. Per a arribar a la màxima difusió de l'esdeveniment, l'associació ha engegat una ambiciosa campanya que a més dels suports tradicionals (com flyers, fullets i pòsters) fa un bon ús de les xarxes socials i les noves tecnologies.

Els restaurants participants en «Xàbia al Plat» són: la Bombonería, el Calima, Casa Ángel, Castelló, L’Embruix, Estapatí, Lizarrán, Mezquida, La Perla de Jávea, el Parador de Turisme, Los Remos La Nao, El Rodat, la Trastienda, el Trencall i el restaurant Sur.