L'Ajuntament obrirà les ofertes presentades en la subhasta pública de les parcel·les per a completar el rescat dels aparcaments

02 mar 2011 La condició imposada per l'executiu local a l'actual concessionària és la renúncia a tots els litigis interposats contra l'ajuntament

L'Ajuntament de Xàbia procedirà demà a l'obertura de les ofertes presentades en la subhasta pública de les parcel·les del Rafalet. L'acte, de caràcter públic, tindrà lloc a les 10 hores en el saló de plens de la Casa Consistorial, després d'haver sigut examinada la documentació administrativa per part de la Taula de Contractació. En el cas de resultar adjudicades alguna de les propietats municipals, s'elevarà per part d'aquest òrgan de contractació a la Comissió d'Hisenda i aquesta, al seu torn, d'estimar-ho oportú, al Ple de l'Ajuntament.

Amb la venda d'aquestes parcel·les, el consistori pretén completar l'operació econòmica per al rescat dels aparcaments subterranis de la Plaça de la Constitució i del Portal del Clot. Si es fa efectiu el pagament, “les instal·lacions passaran a ser públiques i s'alliberarà a l'Ajuntament de Xàbia de litigis d'impredictibles conseqüències econòmiques”, ha destacat l'alcalde, Eduardo Monfort.

De fet, com ha reiterat Monfort, “la condició imposada a la concessionària és que ha de retirar tots els pleits que manté amb l'ajuntament i els quals poguera interposar fins a la formalització del rescat”. Una imposició municipal que ja va quedar referida en la providència redactada en el seu moment per l'alcalde i que suposa l'acceptació per part de Estacionaments Urbans de Xàbia “de renunciar a tots els procediments i accions de reequilibrio suscitades per l'actual concessionària”. Un condicionament acceptat abans que el consistori acordara el rescat.

De formalitzar-se finalment el rescat de la concessió, valorat en 13,2 milions d'euros, el consistori requerirà a la mercantil perquè procedisca a signar l'acta de recepció, acte formal que suposarà que les instal·lacions passen a ser de propietat municipal.

La decisió de portar a terme aquesta resolució del contracte administratiu ve motivada “per la responsabilitat de l'executiu local de garantir la continuïtat del servei, optimitzar la seva gestió, i evitar contenciosos i contínues injeccions de diners públics”. Així ho ha subratllat Monfort, que ha recordat que la conseqüència “primera i més important d'aconseguir municipalitzar el servei serà l'abaratament sistemàtic del preu per a estacionar en els aparcaments”. Amb això, es vol afavorir la utilització dels estacionaments i oferir unes millors condicions als residents i usuaris”, ha afegit el president de la corporació xabienca.