Xàbia prepara un intens programa i una original campanya per al Dia de la Dona

01 mar 2011 El municipi inaugurarà el nou camp de futbol-7 de Les Mesquides amb un partit de futbol entre els equips femenins del Llevant i l'Hèrcules

Sota el lema “Tu eres igual”, la regidoria de la Igualtat de Xàbia ha preparat una original campanya així com un programa replet d'actes per a celebrar el Dia de la Dona. Una programació que omplirà el mes de març amb activitats que combinen el vessant social, cultural i reivindicatiu amb l'esportiu i solidàri.

Una de les iniciatives més novedoses és la campanya de conscienciació en la qual persones destacades de l'àmbit de l'esport, la cultura, l'art i de la societat de Xàbia presten la seva imatge per a convertir-se en ambaixadors de l'objectiu pel qual treballa dia a dia el departament, “aconseguir la plena igualtat de gèneres, amb les mateixes oportunitats, drets i obligacions per a les dones”, segons ha assenyalat la regidora de la Igualtat, Francesca Gil.

Però aquesta campanya va molt més enllà. Com ha indicat la responsable municipal, “pretén fer partícip i involucrar a la població en aquesta atractiva proposta que es presenta molt dinàmica i interactiva”, ha destacat Gil. I és que els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen “podran manifestar la seva solidaritat fent-se una fotografia o vídeo amb el seu particular missatge en pro de la igualtat de gèneres i la defensa de les dones davant qualsevol tipus de violència contra elles”, ha explicat l'edil. Tots aquests missatges es plasmaran posteriorment en la nova web d'Igualtat que serà presentada en societat el propi 8 de març, Dia Internacional de la Dona. L'acte tindrà lloc a les 12.30 hores, mitja hora abans de la concentració que tindrà lloc davant les portes de l'Ajuntament, on es procedirà a la lectura dels manifestos a favor de la igualtat.

Altre esdeveniment que protagonitza, per tercer any, la programació és ‘la Cursa no competitiva Dia de la Dona’ que organitza amb l'estreta col·laboració del Club d’Atletisme Llebeig. Després de l'èxit de les anteriors edicions, la secció de dones del club ha preparat per a diumenge que ve, 6 de març, aquesta carrera no competitiva que té una finalitat benèfica, recaptar fons per a la lluita contra el càncer.

Tal com recordava una de les organitzadores, Araceli Seguí, “si en el primer any es van superar totes les expectatives, en el segon es van desbordar”, ja que tots els dorsals preparats per a l'ocasió es van esgotar contant amb una participació de més de 600 persones. I per a aquesta vegada, esperen arribar a les 1.000, pel que animen a tota la població a participar en aquesta iniciativa en la qual l'important és col·laborar en aquesta “causa solidària que tracta de lluitar contra una malaltia que, per desgràcia, s'ha convertit en habitual però que, gràcies a la investigació, es pot curar”, ha afegit Gil.

Encara que s'accepta la voluntat, el donatiu per a participar és de 3 euros amb el qual s'adquireix una bonica samarreta i el dorsal, en el cas de les dones participants, per a entrar en el sorteig dels regals obsequiats pels molts comerços de Xàbia que col·laboren, segons ha explicat altra de les organitzadores, Pepa Buigues. Per a inscriure's, es pot acudir a L’*Embruix o bé, per les vesprades, de 17 a 19 hores, a la pista d'atletisme del Graüll, des d'on, a les 10.30 hores, partirà la carrera per a completar caminant, corrent o patinant el recorregut urbà de 4 quilòmetres que aquest any arriba al Port.

Conferències, cinema, contes per la igualtat i molt més per a celebrar el Dia de la Dona

Però, la programació del Dia de la Dona arrenca divendres que ve amb la inauguració de l'exposició “Dones per a recordar”, confeccionada amb les imatges aportades pels veïns i veïnes que vulguen rendir el seu particular homenatge “a aquella dones importants en les seves vides”. La mostra romandrà oberta en la Casa de Tena fins a finals d'aquest mes.

El 8 de març, la celebració continuarà a la tarda amb la conferència a càrrec d'una persona destacada en la lluita contra la violència de gènere, el president de l'Audiència Provincial d'Alacant, Vicente Magro, que pronunciarà la ponència “La resposta judicial davant la violència de gènere”. La xerrada tindrà lloc a les 17.30 hores a la Casa de Cultura.

El dia 10, durant la celebració del mercat dels dijous, la regidoria instal·larà una carpa en la plaça de la Constitució on els interessats podran participar en una sessió de fotografia per a adherir-se al missatge de la campanya “Tu eres igual”. Aquest mateix dia, a les 20 hores, s'inaugurarà el camp de futbol-7 de Les Mesquides. Un acte que estarà protagonitzat per el partit entre els primers equips femenins de futbol del Llevant i l'Hèrcules.

El programa continuarà el 11 de març, a les 20 hores, amb la presentació del llibre ”El bes de l'aigua”, d'Elvira Cambrils en la Casa de Cultura. El dimarts, 15 d'abril, a les 19 hores i en la Biblioteca Municipal, haurà una sessió dirigida als xiquets amb “contes per la igualtat”. El dia 17, serà el torn de l'escriptora Ángeles Caso, premi Planeta 2009, que pronunciarà la conferència “Les blidades”.

A més, la programació inclou aquest any un cicle de pel·lícules dirigides per dones durant els dies 23, 24., 30 i 31 de març en una sessió a les 17.30 hores en la Museu Soler Blasco. És una de les propostes organitzades amb la col·laboració de Casa Mediterráneo.