L'Ajuntament inverteix en cinc anys més de 600.000 euros en el camp de futbol municipal

28 feb 2011 La primera actuació va ser la col·locació de la gespa artificial i ara s'inauguren nous vestuaris

“Molt positiu”. Així és com va ser qualificat el resultat de la reforma que l'Ajuntament de Xàbia ha escomès en els vestuaris del camp de futbol municipal. Una obra que va ser inaugurada ahir amb la presència de l'alcalde, Eduardo Monfort, el regidor d'Esports, José Erades, i una àmplia representació de la Corporació i d'entitats esportives com el Club Deportivo Jávea.

La reforma dels vestuaris és un dels projectes que el govern local va donar prioritat dins del segon Pla E per a “seguir amb la dinàmica de millorar les infraestructures esportives del municipi i donar resposta a una obra anhelada, sobretot, pels esportistes”. Així ho va destacar l'alcalde, Eduardo Monfort, qui, “gratament sorprès”, va dir sentir-se “molt satisfet per la renovació escomesa i per procurar unes instal·lacions a l'altura de les circumstàncies i acords a les necessitats dels molts esportistes que dia a dia gaudeixen d'aquesta infraestructura”.

Amb més de 25 anys de vida, el camp de futbol del Freginal ha viscut diverses millores en un període de temps relativament curt. La primera, en 2006, va consistir en la col·locació de la gespa artificial, una obra per a la qual el consistori va invertir al voltant de 400.000 euros i, ara, ha destinat prop de 270.000 euros dels fons estatals per a renovar els vestuaris. Unes actuacions, escomeses per ordre de prioritat, que “podrien continuar en un futur amb la instal·lació d'una coberta per a les graderies”, segons va avançar el primer edil.

Per la seva banda, el president del Club Deportivo Jávea, Vicente Ortolá, va agrair la sensibilitat de l'Ajuntament i, especialment de l'alcalde i de l'edil d'Esports, “per invertir en l'esport de Xàbia”, va destacar Ortolá, qui va manifestar el seu content pel resultat d'unes obres que han suposat una gran remodelació.

S'han reformat els vestuaris, els lavabos, habilitant també un per a minusvàlids, la zona de taquilles, la infermeria, la sala de juntes, les de bugaderia, els magatzems per a material esportiu i per al servei de neteja i manteniment, creant-se dos vestuaris més (u individual i altre col·lectiu), una sala d'administració, altra per a massatges i altra reservada a l'escalfament esportiu. A més de renovar totalment les instal·lacions i el seu mobiliari, s'ha dotat a aquestes dependències d'un sistema de calefacció que no existia encara i s'han col·locat plaques solars per al subministrament de l'aigua calenta sanitària per a l'estalvi energètic.

Després de visitar les noves instal·lacions, executades per l'empresa Construcciones Just S. A., va donar començament el partit de lliga en el qual Club Deportivo Jávea va guanyar al Benferri per (1-0).