Els alumnes del Creama creen un jardí en la zona de l'Arenal

25 feb 2011 Faran les seves pràctiques laborals amb la Brigada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament

Els alumnes del Taller de Formació per a la Contractació (TFC) de Jardineria, impartit des de l'Agència de Desenvolupament Local de Creama Xàbia, ja demostren els seus coneixements. En la zona de l'Arenal, en els voltants de la urbanització Arenal 3 i 3A, han creat un jardí en el qual han pogut posar en pràctica els continguts apresos.

La regidora delegada del Creama a Xàbia, Filo Giner, ha visitat el lloc per a comprovar “el bon resultat i el gran treball” que han fet els joves participants d'un taller que té per objecte “proporcionar-los la formació necessària que els possibilite la seva inserció en el món laboral o la prossecució dels seus estudis ”, ha explicat l'edil, qui els ha animat a seguir formant-se.

Després de rebre les nocions teòriques, els 15 alumnes, amb l'ajuda dels formadors, han participat, entre unes altres, en labors de neteja i esbrossi, de poda d'arbres i arbustos, instal·lació de sistemes de reg, en la plantació i manteniment d'espècies vegetals autòctones i en la creació d'espais verds en el municipi.

Amb aquestes pràctiques culmina la primera fase i a partir del pròxim dimarts, els xavals alternaran la seva formació específica de jardineria amb formació bàsica i d'orientació laboral. De fet, és en aquesta nova etapa formativa quan tindran la possibilitat d'entrar en el mercat laboral ja que, fins a finals de maig, prestaran reforç a la Brigada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Xàbia centrant les seves tasques en la creació d'un jardí en l'Avinguda dels Furs i en el jardí de la Casa de la Mesquida de les Pedres.

D'aquesta forma, a més de proporcionar a uns joves, que en la seva majoria no conten amb titulació acadèmica alguna, una formació bàsica i professional que els permetisca incorporar-se en el món laboral, aquest programa els aporta un "benefici social igual d'important, alhora que és d'interès públic per l'important treball que realitzen en espais enjardinats del municipi", ha destacat Giner. Aprendre a treballar en equip, a ser responsables amb el material o prendre contacte amb el món laboral són algunes de les aptituds que oferix aquest programa subvencionat per la Conselleria d'Ocupació i cofinançat pel fons Social Europeu amb una aportació de 95.000 euros aproximadament.