Xàbia sol·licita la renovació de la concessió per a l'hotel Miramar i locals adjacents

25 feb 2011 L'Ajuntament posa de manifest el seu interès en el manteniment d'aquests edificis atenent al “seu valor històric i de servei públic”

El Ple de Xàbia va aprovar ahir sol·licitar al Ministeri de Medi Ambient la renovació de les concessions administratives per a evitar la demolició de l'hotel Miramar i dels locals adjacents. La moció, elevada per l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, va ser recolçada de forma unànime per tots els grups municipals.

Una proposta que arriba al tenir coneixement per part dels interessats que les concessions atorgades per ordres ministerials – (una en data de 1945 i l'altra en els anys 80)- havien expirat i que fa uns dies estava prevista la signatura de l'acta de reversió per part dels afectats.

En l'escrit presentat pel primer edil es posa en relleu el “valor històric” que té l'edifici de l'hotel Miramar en el barri mariner de Duanes de la Mar. Pels anys 40, es va convertir en el primer negoci d'allotjament turístic que disposava la vila. El seu creador, Bartolomé Cardona Soler, a més de ser el fundador de la Cofradia de Pescadors, “va ser pioner en la idea del turisme, demostrant-lo primer amb la creació d'una pensió i posteriorment, amb la fundació de bar-casino i l'actual hotel”.

Aquest emblemàtic edifici, com posa de manifest la moció, “ha albergat activitats públiques i al servei de tots els xabieros, sent molts anys el centre neuràlgic de les festes patronals de la Nostra Senyora de Loreto, centre de les seves reunions i punt d'informació turística”. Avui dia, és un xicotet i acollidor hotel de dues estrelles adaptat a les noves exigències, comoditats i tecnologies.

Altre edifici de servei públic és el qual oferix, des de fa més de trenta anys, el servei de Correus en la zona de Duanes de la Mar, “complint amb les finalitats pròpies i en un àrea necessitada de dotacions públiques”. Amb tot, l'interès de l'Ajuntament de Xàbia en el manteniment d'aquestes concessions passa per evitar la pèrdua de llocs de treball i places hoteleres en el municipi o la desaparició d'edificis singulars i dotacions públiques.