L'Ajuntament centralitza la parada de taxis i de l'autobús urbà en l'avinguda d'Alacant

17 feb 2011 L'objectiu de la reorganització és oferir un millor servei als usuaris i garantir una major fluïdesa del trànsit

A partir del pròxim dilluns, l'autobús urbà de Xàbia comptarà amb una nova parada al Centre Històric. L'Ajuntament ha substituït la que havia en la Ronda Nord, (al costat de la plaça de Correus), per una nova ubicació en l'avinguda d'Alacant. És una de les solucions adoptades després de la incorporació del carril bici per aquesta zona.

D'aquesta forma, segons ha explicat el regidor de Transports, Juan Ortolá, “se centralitza en un mateix punt el situat de taxis i el de l'autobús”, creat a mà dreta en sentit ascendent. Per a això, “s'ha reservat un espai prou ampli a fi de que el vehicle de transport públic puga maniobrar més fàcilment i parar sense envair el carril de circulació per a evitar els molests embussaments”, ha destacat Ortolá. Amb la mateixa intenció s'ha dibuixat la parada de l'avinguda Juan Carlos I (just enfront del Surco).

L'objectiu d'aquesta reorganització és “oferir un millor servei als usuaris i garantir una major fluïdesa del trànsit”, ha destacat el regidor. L'altra novetat és que l'espai on parava l'autobús en la Ronda Nord serà destinat per a càrrega i descàrrega. Amb aquesta, més les que s'han creat amb la reordenació de les avingudes Juan Carlos I i Alacant, s'ha ampliat el servei amb tres noves zones per a aquest efecte.

L'itinerari de la línia d'autobús urbà té el seu punt de partida en l'avinguda d'Alacant i des d'aquí es dirigeix per Príncep d'Astúries fins a l'avinguda d'Ondara per a continuar per l'avinguda de Palmela fins a connectar amb la carretera del Plá, per on es dirigeix cap a l'avinguda del Port en direcció al nucli de Duanes, que té la seva parada principal en l'avinguda de Lepanto. Des d'aquest punt contínua per l'avinguda dels Furs i la via Augusta para sortir a la recerca del Primer Muntanyar cap a l'Arenal. La tornada la realitza més o menys amb el mateix recorregut fins a arribar a l'avinguda del Port per a seguir cap a Juan Carlos I i arribar altra vegada a l'avinguda d’Alacant.